G4Media.ro

PMP cere extinderea acordului politic propus de Iohannis; domeniile vizate – infrastructură,…

PMP cere extinderea acordului politic propus de Iohannis; domeniile vizate – infrastructură, sănătate şi educaţie

Partidul Mişcarea Populară consideră că acordul naţional propus de preşedintele Klaus Iohannis partidelor politice pentru consolidarea parcursului european al României este bine-venit şi cere extinderea pe rezolvarea problemelor de infrastructură, sănătate şi educaţie, transmite Agerpres.

„Acordul naţional pentru consolidarea parcursului european al României nu ar trebui să se limiteze însă la obţinerea consensului politic pentru rezolvarea urgenţelor ce ţin de ataşamentul nostru faţă de statul de drept, ci ar trebui să cuprindă şi alte obiective care, în opinia noastră, sunt la fel de importante pentru români ca şi Justiţia. PMP susţine că acordul trebuie să aibă în vedere şi nevoia de a oferi românilor o perspectivă europeană în ceea ce priveşte calitatea vieţii pe următoarele priorităţi: continuarea proiectelor mari de infrastructură (cum ar fi construcţia de autostrăzi); asigurarea unui sistem de sănătate de calitate; nu în ultimul rând, asigurarea unui sistem de educaţie performant, care să le ofere şanse tuturor copiilor şi tinerilor într-o Europă unită”, se arată într-un comunicat al PMP transmis AGERPRES.

Totodată, PMP doreşte ca rezultatul referendumului din 26 mai să fie transpus „cât mai rapid în lege”, ţinându-se însă cont şi de „opţiunea categorică” a românilor exprimată la referendumul din 2009, de reducere la 300 a numărului de parlamentari.

„Credem că instituţia referendumului nu poate fi aplicată selectiv şi că voinţa cetăţenilor trebuie respectată”, mai spune PMP.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că invită partidele parlamentare să semneze un acord naţional pentru România europeană.

„Marea majoritate a partidelor sunt de acord că rezultatele acestui referendum trebuie implementat aşa cum a votat poporul, că trebuie consolidat parcursul european al României. Pentru a valorifica cum se cuvine acest vot şi consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României sau un pact politic pentru România europeană”, a spus şeful statului la Palatul Cotroceni.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. sa vedem si fapte ba! gargara e pentru prosti. tot ce faceti e sa va umpleti conturile, sa va sporiti averile si sa va dati privilegii.

 2. Corect,fapte si nu vorbe; ba mai mult,cu cat incarcati cu teme acordul ,cu atat se dilueaza tema principala.Cred ca si asta tinteste turnatorul.
  Lasati doar tema justitiei si depolitizarea ccr.

 3. Doar atat ? Turnatorul de colegi nu a dorit sa extinda si cu alegerile intr-un tur, administratia locala ? Cu o metodologie de obtinere a unei case in Mihaileanu, de obtinere a milioane de euro de la ANRP, cu intelegeri de schimburi de terenuri cu dezvoltatori imobiliari , academii furnizoare de rente viagere pentru sustinerea majoritatii ?!

 4. Referendum-ul a fost pe JUSTITIE. Despre asta vorbim acum.
  Pentru fiecare din celelalte teme, trebuie cate un acord tematic SEPARAT intre partide.

 5. Se baga in seama si PPM.
  După ce a fost la limita creeaza tema.
  Referendumul a fost pe justiție!
  Politicienii de tip papagal incearca sa ocupe agenda publică cu teme de care habar nu au.
  Spre ex: au o lege cu autostrada Unirii
  Au si uitat de autostrada!
  Ocupa-te PMP de aceasta autostrada si tara-ti va fi recunoscătoare!
  Si nu mai bate câmpii!