G4Media.ro

PLUS solicită tragerea la răspundere a tuturor jandarmilor direct implicaţi în reprimarea…

Sursa foto: Inquam Photos / Adel Al Haddad

PLUS solicită tragerea la răspundere a tuturor jandarmilor direct implicaţi în reprimarea violentă a mitingului din 10 august 2018

PLUS condamnă clasarea dosarului „10 august” şi cere DIICOT să îşi asume responsabilitatea pentru tragerea la răspundere a tuturor jandarmilor care au elaborat planul operativ şi au dat ordinele de intervenţie în Piaţa Victoriei în 10 august 2018.

„Clasarea dosarului ’10 august’ în ceea ce îi priveşte pe şefii din Ministerul Afacerilor Interne responsabili pentru violenţele din acea zi şi noapte este inacceptabilă. Pentru sutele de oameni care au fost bătuţi şi pentru miile care au inhalat gaze nu pot fi responsabili doar câţiva jandarmi care au acţionat la ordin, ci trebuie să răspundă în mod direct cei care au elaborat planul operativ şi au dat ordinele de intervenţie. Nu ne interesează că între timp au făcut un pas în spate, că au plecat din minister sau că au fost detaşaţi la o unitate periferică. Ei trebuie să răspundă în faţa Justiţiei, pe baza unui dosar bine întocmit pentru care responsabilitatea este la DIICOT”, afirmă preşedintele executiv PLUS, Dragoş Tudorache, într-un comunicat transmis miercuri.

El spune că „sistemul judiciar trebuie să îşi demonstreze independenţa şi competenţa”.

„Datorează asta românilor care au stat în stradă timp de trei ani să lupte pentru protejarea Justiţiei de ingerinţele politicului şi care erau în Piaţa Victoriei şi pe 10 august 2018 pentru a-i apăra independenţa”, subliniază Dragoş Tudorache.

DIICOT a anunţat miercuri că a dispus clasarea dosarului privind protestul din 10 august 2018, atât partea în care au fost cercetaţi şefii Jandarmeriei, cât şi sesizarea privind o tentativă de lovitură de stat.

Foto: Dragoș Tudorache, președinte executiv al PLUS. Sursa: Inquam Photos / Adel Al Haddad

Citește și: Scandaloasele mușamalizări ale DIICOT în dosarele Mitingul Diasporei și Black Cube: Șefii care au comandat cele două operațiuni au scăpat neatinși de procurorii Giorgianei Hosu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Normal! Avem filmările, obiectivele cu zeci de Megapixeli, inregistrarile din căstile jandarmilor cu ordinele sefilor.
    Fiecare cartus de gaz tras in multimea din planul secund inainte de lasarea intunericuluu sa fie justificat de un ordin politic primit sau jandarmul bagat la zdup!

    • Frate, Carmen Dan & Co. trebuie sa plateasca drastic. Slugile doar si-au facut treaba, la loc comanda. Nu-si risca nimeni painea desi aparent si-au riscat libertatea. La noi e si multa impotenta. Ce sa ceri, stat securistoid.

    • „înainte de lasarea întunericului” – asta vrem sa ancheteze
      Pe lumina: sunt filmari clare facute de sus de pe cladiri… momentele alea cand cei de la privesc.eu filmau steagul de pe cladirea guvernului…

    • Sut zeci si zeci de megapixeli albastri, buni doar de arata la televizuni de partid, nu si in instanta. Burduja va posta in curand ceva la fel de curajos.

  2. O tara infestata de coruptie pana la temelie. N-are nimeni ce sa faca, e totul gargara. O realitate sumbra, in care fiecare lider al Statului e corupt si are „combinatii” .. Degeaba arunca fiecare cu rahat in fiecare altul, la vorba suntem toti buni. 🙂 Aveti noroc ca-i lumea inca foarte proasta, proasta cu crengi, dar pt. putin timp, 10 ani maxim … Vine din spate o generatie care nu poate fi dusa cu zaharelul + ca stiu si parintii lor cu ce se mananca. 🙂

    • Macar sa fie cum spui, dar generatiile noi tot vin de vreo 20 de ani si vad ca iau foarte repde toate bolile generatiilor anterioare.

    • Suntem proști/suntem săraci
      Ca$$a Loco

  3. du-te ba ! ce gargara ieftina ! huooooooooooooooooooo!

  4. ciolos ? baiatul care i-a asternut covorul rosu lui dragnetti ?

  5. Si teroristii din 89, si furnicile care traversau pe rosu.Unde-s capii, papusarii interne/externi, sponsorii etc…Dar, tovarase Tudorache, de ce a-i militarizat serviciul secret al MAI cat ai fost ministru ???Oare, care a fost scopul????Casta inchisa ca jandarmii?A plecat la timp „guvernul meu” ca altfel militarizai tot, de la evidenta populatiei la politie locala!Stim gandirea ta…vai, vai vrem demos, dar cand ajungem la putere impunem neomarxismul!Neam de secu ca si Ciolos!

  6. Mă bucură această hotarâre,jandarmeria trebuie să-și facă datoria.

  7. Mai intai CLARIFICARI:
    – daca Sefii lor NU au sunt vinovati, au ramas doar acesti acari paun sa dea socoteala, inseamna ca NU le-au dat astfel de Ordine, deci e de competenta Instantelor militare, Jandarmeria fiind Institutie militarizata!
    – daca au Primit astfel de Ordine, atunci Sefii lor sunt si ei Responsabili si TREBUIE anchetati pana la cel care a Dat Ordinul!
    La Jandarmerie nu esti de capul tau, Articolul 29 din Legea Jandarmeriei arata ce echipamente folosesc jandarmii in interventii si, extrem de important, impotriva cui au dreptul sa le foloseasca!
    https://www.dw.com/ro/ce-nu-au-voie-sa-faca-la-un-miting-si-de-cate-ori-si-au-incalcat-jandarmii-propria-lege-la-protestele-din-10-august-ziarecom/a-45192708
    INTREBARE: Dosarul DIICOT a analizat actiunile Jandarmeriei conform Legii jandarmiriei?
    Sa faca PUBLICE acele Concluzii si apoi sa ne demonstreze ca Dosarul poate fi CLASAT, pentru ca Jandarmeria a ACTIONAT conform Legii Jandarmeriei!
    NU a fost asa, Jandarmii au INCALCAT propria LEGE, ascultand Ordine politice, dar nu a fost prima oara!
    Jandarmeria e Institutie politica, precum un partid, NU mai e in SLUJBA Romanilor, e in slujba partidlului aflat la putere!
    La fel si DIICOT!
    Romanie, nici o sansa sa mai scapi de piaza PSDista, cu nenorocitii astia!