G4Media.ro

PLUS cere publicarea imediată a listei complete a achiziţiilor făcute de guvern…

PLUS cere publicarea imediată a listei complete a achiziţiilor făcute de guvern în perioada crizei COVID-19

Preşedintele executiv al PLUS, Dragoş Tudorache, cere publicarea imediată a listei complete a achiziţiilor făcute de guvern în perioada crizei COVID-19, care au fost justificate de necesităţi asociate acesteia.

„Există o minimă datorie a Guvernului Orban de care trebuie să se achite imediat: listarea publică a contractelor din perioada crizei, cu bugetele aferente şi firmele beneficiare. E timpul să eficientizăm şi să profesionalizăm domeniul achiziţiilor publice pentru că, după cum arată lumea în care trăim, crizele vin şi pleacă şi ele vor deveni o realitate aproape permanentă. Un stat puternic este capabil să se mobilizeze rapid şi eficient, să găsească cele mai bune resurse şi să cheltuie banii eficient. Iar transparenţa în acest proces este cheia de boltă”, a precizat Tudorache, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit PLUS, faptul că DNA „a anunţat deja o anchetă care priveşte aceste achiziţii ridică, bineînţeles, un mare semn de întrebare asupra unor posibile interese” în spatele contractelor încheiate.

„Dar până la definitivarea anchetelor va trece multă vreme. Un guvern responsabil trebuie să acţioneze cu transparenţă şi celeritate în această chestiune pentru a dovedi că vremurile în care PSD ascundea banii din buget şi îi cheltuia discreţionar au trecut. Criza a justificat, pe bună dreptate, o anumită rapiditate şi simplificare în procedurile de achiziţii. Dar ceea ce criza nu a justificat e deturnarea fondurilor către profitori şi contracte dubioase. Să nu uităm că marile tunuri financiare din România s-au dat din bugetul naţional, cu ajutorul partidelor politice care au trecut pe rând la guvernarea ţării şi cu o complicitate interesată a unor funcţionari publici plătiţi – tot din bani publici – să păzească interesele societăţii. Lipsa de reacţie, secretizarea unor contracte publice sau ocultarea adevărului ne afectează pe toţi şi ne erodează încrederea în stat”, precizează PLUS.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Orban n-are nicio legatura cu datoria lui fata de tara, el a venit pentru ca vrea puterea, privilegiile, atat

  are o clica de zeci de mii de slugi de alimentat cu banii nostri, zeci de mii ca Bogdan Glavan

 2. Daca e de la AGERPRES si nu de la FACEBuK tre’ sa insemne ceva.
  Nimeni nu va face nimic.
  Doar un judecator, poate, daca are chef… si nu e cu gandul la pensie

 3. si aia trei mii de angajati fara concurs?

 4. Corect!Plus imprumuturi si angajari la stat.

 5. Buna ziua!Niciodata nu-i târziu!Sa vedem daca guvernul va tine cont de aceasta solicitare datorită principiului pe care îl dezvolta orban:”Daca legea nu prevede!!!”Poate întreabă plus și de ce sunt încălcate drepturile constitutionale ca libertatea individului,libertatea familiei,libertatea economică atât timp cat”legea nu preveder”conform lui orban iar guvernul este putere executivă nu legislativă!!!Deci,nu poate continua starea de alerta privind aceste libertati!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.