G4Media.ro

Plen comun al Parlamentului, marți, pentru aniversarea a 25 de ani de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Plen comun al Parlamentului, marți, pentru aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre România și SUA

Plenul Parlamentului se reuneşte, marţi, de la ora 11,00, într-o şedinţă comună pentru aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic dintre România şi SUA, transmite Agerpres.

Sunt invitaţi la şedinţa solemnă premierul Nicolae Ciucă şi alţi membri ai Guvernului, şefii misiunilor diplomatice şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

* Bazele unei noi colaborări româno-americane şi ale unui Parteneriat strategic au fost puse la 11 iulie 1997, cu prilejul scurtei vizite oficiale a preşedintelui SUA, Bill Clinton, la Bucureşti.

Parteneriatul viza consolidarea relaţiilor bilaterale, susţinerea procesului de reformă şi a demersurilor de integrare euro-atlantică ale ţării noastre, promovarea rolului României de factor de stabilitate şi securitate în Europa de sud-est.

De la momentul lansării, Parteneriatul strategic a reprezentat un reper esenţial al relaţiilor dintre cele două state, precum şi un instrument eficient de sprijinire a eforturilor interne în domeniul reformei politice, economice, militare, administrative, conform mae.ro.

La 13 septembrie 2011, la Washington, a fost adoptată Declaraţia Comună privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii, document important pentru relaţia bilaterală a celor două state, ce confirma buna cooperare la nivelul Parteneriatului şi stabilea pilonii relaţiei România – SUA: dialog politic, securitate, economie, contacte interumane, ştiinţă şi tehnologie, cercetare, educaţie, cultură.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E strategic doar pentru Romania, pentru SUA nu e

  2. Parlamentarii din actuala majoritate PSD/PNL/UDMR/AUR aniverseaza de fatada parteneriatul cu americanii, dar au coruptia ruseasca inscrisa in ADN.

  3. Plenul comun al slugilor în care își arată gradul de supunere și toată recunoștința pentru lăturile pe care nu le varsă în cap marele stăpân. Vezi microcentralele nucleare SMR care vor fi puse în funcțiune în România, la ei nici nu s-au obținut avize de construire, la noi se vor experimenta, nu există la ora actuală nici o asigurare că vor funcționa fără probleme, asta va fi prima în lume.

  4. Atitudine de slugi.
    Pentru votarea unor legi importante nu s-ar intruni.