G4Media.ro

Plasele și undițele afară din apă: Interzis la pescuit până în 7…

sursa foto: Unsplash

Plasele și undițele afară din apă: Interzis la pescuit până în 7 iunie/ Prohibiția se adresează inclusiv pescuitului sportiv și recreativ

Pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoate acvatice vii în habitatele piscicole naturale este interzis, începând de duminică, până pe data de 7 iunie, inclusiv, transmite Agerpres.ro.

Potrivit Ordinului comun al Ministerului Mediului şi cel al Agriculturii privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, activitatea va fi permisă în apele care constituie frontieră de stat până pe data de 24 aprilie, zi în care începe prohibiţia şi în apele de frontieră. Ordinul prevede însă şi excepţii.

Astfel, pe Dunăre, pe tronsonul care constituie frontiera de stat româno-bulgară şi pe segmentul de frontieră româno-ucrainean, inclusiv în Golful Musura, prohibiţia pescuitului va începe pe 16 aprilie şi se va încheia pe data de 30 mai.

În perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, este interzis pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti.

„Pentru lacurile de acumulare destinate producţiei de energie electrică, în perioadele de prohibiţie este interzisă scăderea dirijată a nivelului apei, în scopul asigurării protecţiei zonelor de depunere a icrelor, cu excepţia considerentelor de prevenire a calamităţilor naturale”, se menţionează în actul normativ amintit.

În Delta Dunării, în perioada prohibiţiei, cei aproape 1.100 de pescari ale căror venituri depind exclusiv de resursa piscicolă vor putea captura doar scrumbie şi nu vor primi compensaţii financiare, cum primesc pescarii din alte state europene.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. zille trecute aveati pe site un articol despre cum se pregatesc pensiunile pentru turisti de florii si de pasti si spuneau unii ca ii asteapta pe turisti la pescuit. pai…?