G4Media.ro

Plante perene din Olanda vor înlocui, la Reşiţa, gazonul dintre liniile de…

Sursa foto: Pixabay

Plante perene din Olanda vor înlocui, la Reşiţa, gazonul dintre liniile de tramvai din Lunca Bârzavei / ”Banii cât ar costa irigarea și gazonul sunt cam aceeași cu plantele perene prevăzute pentru aceeași suprafață”

Administrația locală din Reșița anunță că va înlocui gazonul dintre șinele de tramvai cu iarbă perenă adusă din Olanda, relatează Agenția de presă Rador.

Arbori ornamentali din Italia, plante perene şi arbuşti din Olanda vor fi achiziţionaţi de către Primăria Reşiţa pentru amenajarea spaţiilor verzi şi a parcurilor care urmează a fi construite în oraş, a declarat pentru Radio Reşiţa şeful Direcţiei de Administrare a Domeniului Public Local, Daniel Călin.

“În Olanda am vizitat patru mari orașe și am avut întâlniri cu furnizori de plante perene și de arbori ornamentali. Am fost în Eindhoven, în Rotterdam, în Amsterdam și în Utrecht. Am vrut să vedem și să luăm exemple de bune practici din zona în care florile și plantele perene sunt la superlativ. Dar mai există un motiv pentru care am fost acolo. Am descoperit de-a lungul timpului că de fapt, tot ce cumpăram noi din Ungaria sau chiar din România, provin din Olanda, adică erau băieţi deştepţi care importau și ni le vindeau nouă cu un preț mult mai mare. Acum ne-am dus direct la sursă. (…) Prima lucrare foarte mare din Reşiţa va însemna între cele două sensuri pe linia de tramvai, care inițial a fost prevăzut cu gazon și cu irigare. Dar banii, cât ar costa irigarea și gazonul sunt cam aceeași cu plantele perene prevăzute pentru aceeași suprafață. Diferența foarte mare este că pentru irigare consumi apă, iar plantele perene n-au nevoie decât de o udare pe săptămână în primul an, după care nu mai au nevoie deloc de apă, doar ce vine din ploi. Iarba presupune cosire“, transmite primarul.

Plantele perene aduse din Olanda îşi vor găsi utilitatea în spaţiul dintre liniile de tramvai din cartierul Lunca Bârzavei unde iniţial a fost prevăzut gazon, dar din cauza costurilor de întreţinere prea mari, s-a renunţat la acesta, a mai subliniat Daniel Călin.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bravo Daniel Calin!
    Gazonul e un moft de ariviști, responsabil pentru o risipa inimaginabila de resurse, apa, bani și energie care pe deasupra mai și distruge biodiversitatea și sărăcește solul.
    Permacultura e viitorul. Publicați va rog experienta voastră pentru a ajuta alte primarii și particulari.