G4Media.ro

Plângere penală și amendă de 150.000 de lei pentru comuna Comana, Giurgiu,…

Plângere penală și amendă de 150.000 de lei pentru comuna Comana, Giurgiu, decise de comisarii de mediu / Un depozit ilegal de deşeuri, folosit pentru a nu plăti taxe de depozitare, a afectat 1,5 hectare de teren, în apropierea râului Argeș

O echipă de comisari a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul General a constatat existenţa unui depozit ilegal de deşeuri menajere pe un amplasament situat în proximitatea râului Argeş, localitatea Grădiştea, comuna Comana, aceasta fiind amendată cu 150.000 de lei și vizată de o sesizare penală, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

„Pe acest teren erau depozitate, în vederea eliminării, deşeuri colectate prin serviciul de salubrizare U.A.T. Comana. Scopul era evitarea platii taxelor de depozitare în cadrul unui amplasament autorizat.Această faptă nesăbuită a afectat o suprafaţă de cca 1–1,5 ha, existând suspiciuni de degradare inclusiv a factorilor de mediu”, precizează sursa citată.

Garda de Mediu anunță că faptele au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 150.000 lei, fiind înaintată către Agenţia pentru Protecţia Mediului Giurgiu o propunere de notificare prealabilă în vederea conformării, existând posibilitatea suspendării activităţii de salubrizare, în situaţia în care nu sunt îndeplinite obligaţiile legale în domeniul protecţiei mediului.

A fost, de asemenea, depusă o sesizare penală.

Comuna Comana se află la 39 de km de București, în județul Giurgiu.

Sursa foto: Garda Naţională de Mediu / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Așa cum a scris cineva ieri legat tot de un subiect de genul ăsta : se plimbă banii dintr-un cont în altul. Nu plătește primarul pe persoana fizică ci banii vin din taxele locuitorilor. Cu alte cuvinte, pe lângă salariu, locuitorii plătesc și pentru indiferența/nepriceprea/reaua-voință/prostia/dezinteresul unui ales/aleși locali.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.