G4Media.ro

Plahotniuc primește sprijin din Ungaria: Budapesta critică UE pentru un presupus amestec…

Plahotniuc primește sprijin din Ungaria: Budapesta critică UE pentru un presupus amestec în treburile interne ale Chișinăului

Guvernul controlat de controversatul oligarh, Vlad Plahotniuc, primește sprijin de la guvernul altui lider autoritar, Viktor Orban. Aflat sub tirul UE și al SUA pentru presiunea tot mai mare pusă pe opoziție și pe societatea civilă, guvernul lui Plahotniuc a fost lăudat de ministrul de Externe maghiar, Péter Szijjártó, care a atacat UE pentru criticile la adresa Chișinăului.

Mnistrul de Externe maghiar a declarat într-o conferință de presă la Chișinău că Ungaria nu susține și nu este de acord cu declarațiile critice ale UE la adresa R. Moldova. Totodată, acesta afirmă că Ungaria nu este de acord nici cu suspendarea asistenței macrofinanciare din partea UE, calificând acest lucru ca un amestec în treburile interne ale R. Moldova, scrie Ziarul Național.

„Am precizat și în trecut de mai multe ori că Uniunea Europeană critică pe nedrept Repoublica Moldova. Chiar în această dimineață am oprit o declarație care critica pe nedrept sistemul electoral din Republica Moldova. Nu sprijinim și nu suntem de acord nici cu blocarea acelor finanțări care îi revin R. Moldova din partea UE. Dat fiind faptul că noi respectăm integritatea R. Moldova și politica internă, tot așa cum vom respecta și decizia cetățenilor dvs. în urma alegerilor care urmează”, a declarat diplomatul ungar în conferința de presă comună cu omologul său moldovean, Tudor Ulianovschi, potrivit Ziarul Național.

Szijjártó a mai spus că ”Moldova poate conta și în continuare pe Ungaria în procesul său de integrare europeană”.

Reamintim că UE și SUA au criticat în ultimele luni mai multe măsuri luate de guvernul condus formal de premierul Pavel Filip, iar România, aliatul tradițional al Moldovei și principalul promotor al drumului său european, a atenționat voalat guvernul de la Chișinău.

Foto: Tudor Ulianovschi și Péter Szijjártó (Sursa: Ministerul moldovean de Externe)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. victor oban nu este decat un promotor al rusilor. Ce sa te astepti de la un ex_comunist 9din parinti) si din proprie convingere! vo este nu este decat un promotor al naionalismului lui bella kun.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.