G4Media.ro

Pixar se așteaptă să facă disponibilizări în a doua jumătate a anului…

Foto: Franky from Pixabay

Pixar se așteaptă să facă disponibilizări în a doua jumătate a anului 2024

Pixar urmează să concedieze un număr nedeterminat de angajați în a doua jumătate a anului 2024, a confirmat Variety.

Vestea reducerilor viitoare a fost raportată pentru prima dată de TechCrunch joi, deși surse din cadrul Pixar spun că estimările incluse în acea știre – până la 20% din forța de muncă va fi concediată și Pixar va rămâne cu mai puțin de 1.000 de angajați – sunt mai mari decât ceea ce este luat în considerare de fapt de conducerea studioului deținut de Disney.

Discuțiile în jurul disponibilizărilor încep acum, când se încheie producția la mai multe seriale și filme care erau în lucru în 2023, când au avut loc reduceri în alte divizii de la Disney, ceea ce înseamnă că aceste reduceri au fost luate în considerare anterior, dar au fost puse în așteptare în timp ce proiectele existente trebuiau finalizate.

Viitoarea listă de filme Pixar include „Inside Out 2” în 2024, „Elio” în 2025 și două filme fără titlu programate pentru lansarea din 2026.

Disney a atins un obiectiv de 7.000 de disponibilizări în luna mai a anului trecut, finalizate pe parcursul a trei valuri de reduceri mari care au fost anunțate pentru prima dată în februarie 2023, iar în cele din urmă numărul celor concediați de companie a depășit 8.000. Aceste eliminări s-au concentrat cel mai mult pe diviziile media, inclusiv pe streamerul Disney+, încă neprofitabil, și au lăsat parcurile în mare parte neatinse, înainte de vară.

Concedierile efectuate de Disney în 2023 – care reprezentau aproximativ 3,6% din totalul de aproximativ 220.000 de angajați la nivel mondial la 1 octombrie 2022 – fac parte din eforturile conglomeratului media de a realiza economii de aproximativ 5,5 miliarde de dolari. Dintre acestea, 2,5 miliarde de dolari reprezintă „costuri fără conținut” (inclusiv costurile cu forța de muncă). Disney vizează o reducere anualizată de 3 miliarde de dolari a costurilor de conținut non-sportiv, care ar urma să fie realizată în următorii ani.

La jumătatea anului 2023, Pixar a concediat 75 de angajați, ca parte a reducerilor de personal la nivelul întregii companii Disney, potrivit unui raport Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...