G4Media.ro

Phenianul avertizează Seulul şi Washingtonul că vor plăti un „preţ ridicat” pentru…

Sursa foto: Twitter / Japan Maritime Self-Defense Force

Phenianul avertizează Seulul şi Washingtonul că vor plăti un „preţ ridicat” pentru exerciţiile lor militare „frenetice”

Coreea de Nord a declarat marţi că Seulul şi Washingtonul vor plăti un „preţ ridicat” pentru exerciţiile lor militare „frenetice” pe care le desfăşoară în această săptămână, îndemnându-le să le pună capăt, relatează France Presse, transmite Agerpres.

Armata nord-coreeană „denunţă cu fermitate exerciţiile militare imprudente ale Statelor Unite şi Republicii Coreea” şi „le avertizează sever să înceteze orice alte acţiuni care cauzează noi provocări şi instabilitate”, a declarat un purtător de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de agenţia de presă de stat KCNA.

Statele Unite şi Coreea de Sud „vor trebui să plătească un preţ ridicat pentru alegerea lor greşită”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Washingtonul şi Seul au început luni exerciţii militare anuale cu participarea a de două ori mai mulţi militari decât în 2023.

Aliaţii au anunţat că aceste manevre, numite „Freedom Shield”, vor include anul acesta 48 de exerciţii pe teren, inclusiv interceptări de rachete, bombardamente, asalturi aeriene şi tiruri reale.

Coreea de Nord condamnă de mult exerciţiile militare comune dintre Statele Unite şi Coreea de Sud, pe care le consideră repetiţii pentru o invazie.

Phenianul a efectuat deja teste de arme ca răspuns la exerciţii comune de această natură.

„Dacă Coreea de Nord s-ar angaja în provocări directe sub pretextul exerciţiilor (noastre) militare comune, noi am răspunde în mod zdrobitor”, a declarat Ministerul Apărării sud-coreean într-un comunicat.

Phenianul a clasificat la începutul acestui an Coreea de Sud drept „principalul duşman” al său, a renunţat la agenţiile dedicate reunificării şi dialogului şi a ameninţat cu război pentru orice încălcare a teritoriului său, chiar minoră.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a repetat luna trecută că Phenianul nu va ezita să „anihileze” Coreea de Sud în cazul unui atac.

În ianuarie, Phenianul a efectuat un baraj de tiruri de artilerie în apropierea a două insule de graniţă sud-coreene, determinând autorităţile locale să ceară populaţiei să se adăpostească.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...