G4Media.ro

Pfizer anticipează pentru 2023 o scădere a vânzărilor vaccinului şi tratamentului său…

sursa foto: Facebook/ ROVaccinare

Pfizer anticipează pentru 2023 o scădere a vânzărilor vaccinului şi tratamentului său pentru Covid-19 peste aşteptările analiştilor

Pfizer a prognozat marţi o scădere peste aşteptările analiştilor a vânzărilor vaccinului şi tratamentului său pentru Covid-19, în 2023, intensificând îngrijorarea investitorilor cu privire la cerere, pe măsură ce guvernele reduc comenzile şi îşi gestionează stocurile, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Directorul general Albert Bourla a spus că 2023 ar trebui să fie ”un an de tranziţie” pentru produsele destinate Covid ale Pfizer, înainte de a reveni, posibil, la creştere în 2024.

Vânzările totale anuale ale Pfizer au depăşit pragul de 100 de miliarde de dolari pentru prima dată în 2022, determinate de vânzările de peste 56 de miliarde de dolari ale vaccinului său pentru Covid-19 şi ale tratamentului antiviral Paxlovid.

Grupul se aşteaptă la venituri totale de 67-71 de miliarde de dolari în 2023.

”Construim pe o poziţie de capital semnificativă, pe care ştim cum să o implementăm pentru a crea creştere. Construim un motor de cercetare şi dezvoltare care este mai productiv ca niciodată”, le-a spus Bourla analiştilor şi investitorilor la conferinţă.

Compania a lansat cinci produse noi anul trecut şi speră să introducă încă 14 în următorul an şi jumătate, inclusiv un vaccin pentru virusul respirator sinciţial (RSV) şi un vaccin mRNA gripal.

Analistul Citi Andrew Baum a declarat că grupul îare dificultăţi să scape de dependenţa de medicamentele pentru Covid.

”Vedem puţine lucruri aici pentru a ne schimba viziunea prudentă asupra afacerii ex-Covid a Pfizer”, a spus Baum într-o notă de cercetare.

Scăderea veniturilor legate de Covid nu este singurul factor negativ cu care se confruntă Pfizer.

Producătorul de medicamente din SUA va pierde protecţia prin brevet pentru unele medicamente cu vânzări mari, după 2025, inclusiv pentru tratamentul cancerului Ibrance şi medicamentul pentru artrită Xeljanz, şi a spus că se aşteaptă să piardă 17 miliarde de dolari din vânzări anuale între 2025 şi 2030, din cauza expirării brevetelor.

Pfizer a apelat la achiziţii, cum ar fi preluarea de 5,4 miliarde de dolari a Global Blood Therapeutics Inc şi achiziţia de 11,6 miliarde de dolari a producătorului de medicamente pentru migrene Biohaven, pentru a-şi consolida gama de produse viitoare.

Excluzând vânzările legate de Covid, Pfizer se aşteaptă ca veniturile din 2023 să crească cu 7%-9%.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. ‘arza-v-ar sa va arza’

 2. Nu se mai injectează cobaii? Tăpălăbarilor nu le mai pasă? Rușinicăăăă…

 3. Oh no! Anyway…

 4. Au si aparut 4 fatalai stresati de injectii… 🤣🤣🤣

  • Ăștia au rămas cu sechele pe viață, la cât tik tok au vizionat in pandemie, acum așteaptă să se activeze ,,cipul ” băgat odată cu vaccinul la cei care sau vaccinat.
   Problema e că o să se întâlnească cipurile( ala care era băgat în drojdie la un momentdat) și atunci să vezi bataie .

  • Tăpălăbare, ia-ți partenera, pe halalamb, și puneți de-o doză. În tîmplă, să fie 100% protecția.

  • Zise sustinatorul fermei de ponei a ursulei. Va este ciuda ca ramane ursula fara comision sa-si creasca poneii si sa starpeasca lupii rai din zona?:))))
   Ce o sa faceti cand ursula o sa fie inchisa? Proteste globale? Atacuri teroriste? Lumea se asteapta la orice de la talibani:))))

 5. #istiii de piata, cum sunt habarnam și alți d-astea, sunt echivalentul sooobolanilor de laborator. Nu ies din bule până nu le aruncă mosu’ nuuuutret.

  • Bai asta flav zis scarbav atata stii si tu inspoiatule mintal, deh urmari din copilaria chinuita, de cand te tinea ma.ta ascuns in dulap in timp ce o racoreau toti interlopii si nespalatii 😆 🤣 😂 what a fcuking cocksucker loser 😆 🤣 😂 😹

 6. Ati furat startul cu 67000 de ingeligenti ca tine!

 7. Ca de obicei allien, ignori si alte statistici… ia vezi, mai citeste.