G4Media.ro

Petrol contra oxigen: India mulţumeşte Arabiei Saudite pentru ajutorul medical oferit în…

Petrol contra oxigen: India mulţumeşte Arabiei Saudite pentru ajutorul medical oferit în criza COVID-19 şi creşte importurile de ţiţei

Ministrul indian al petrolului, Dharmendra Pradhan, a mulţumit, vineri, Arabiei Saudite şi altor ţări din Orientul Mijlociu pentru furnizarea de oxigen medical lichid (LMO) pentru a ajuta în lupta cu Covid-19, la o zi după ce rafinăriile de stat din ţară au inversat reducerile drastice ale importurilor de ţiţei saudit, transmite Reuters.

Într-o serie de tweeturi, Pradhan a salutat ofertele Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite şi Qatarului de a furniza containere în următoarele şase luni şi pentru asigurarea unei aprovizionări constante cu oxigen medical lichid a Indiei.

”Apreciez profund gestul iniţial de bunăvoinţă pentru livrări suplimentare de LMO, în special din Emirate, Kuwait, Bahrain şi Arabia Saudită”, a scris Pradhan.

Pradhan a scris tweeturile la o zi după ce rafinăriile de stat din India au inversat reducerile semnificative de importuri de petrol saudit pentru luna mai, la indicaţia Ministerului Petrolului, plasând comenzi pentru achiziţii regulate în iunie.

Rafinăriile indiene de stat cumpără circa 15 milioane de barili de petrol saudit pe lună, de la grupul Aramco. India, al treilea mare importator şi consumator de petrol din lume, importă peste 80% din necesar şi depinde în mare măsură de livrările din Orientul Mijlociu.

Relaţiile dintre Riad şi New Delhi au fost tensionate la începutul anului, după ce Pradhan a criticat reducerea producţiei de petrol de către Arabia Saudită şi alţi producători, pentru creşterea preţurilor.

sursa: News.ro, sursa foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Nu am inteles nimic. In semn de recunostinta ca sauditii le vindeau oxigen, indienii s-au hotarat sa cumpere si petrol saudit? Dar ce alternative aveau? Petrol unguresc? Nu mai cumparau petrol deloc?

    Copiii mici se tin uneori de nas, pretinzand ca nu mai respira daca parintii nu le fac vreo placere. Tot asa imi imaginez si o tara importatoare de petrol pretinzand ca nu va cumpara petrol.

  2. cind spui una contra alta inseamna ca iei ceva si in contrapartida dai ceva Corect era ,, oxigen SI petrol ,,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.