G4Media.ro

Petre Daea, mesaje ce amintesc de retorica epocii comuniste: Făuritori de hrană…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Petre Daea, mesaje ce amintesc de retorica epocii comuniste: Făuritori de hrană / Intru imediat în dispozitivul de lucru / Prin profesie și dăruire am fost, sunt și voi rămâne alături de dumneavoastră

Petre Daea (72 de ani), noul ministru PSD al Agriculturii, și-a început cel de-al cincilea mandat de ministru cu un mesaj pe Facebook în care folosește o retorică similară cu cea a propagandei oficiale din perioada comunistă.

”Dragi făuritori de hrană ai țării! Dragi români! Prin profesie și dăruire am fost, sunt și voi rămâne alături de dumneavoastră!”, și-a început Daea mesajul.

El a transmis că ”responsabilitatea misiunii încredințate mă determină să intru imediat în dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activității zilnice, în așa fel încât obiectivele prevăzute în programul de guvernare să fie realizate la timp”.

În ceea ce privește politică agricolă comună a UE, el transmite că aceasta ”stabilește noi direcții de acțiune pe care să le armonizam cu interesele fermierilor, valorificând resursele de care dispunem în funcție de condițiile specifice fiecărei zone în parte, în așa fel încât nivelul producțiilor și valorificarea superioară a acestora să influențeze pozitiv viața economică a României”.

”Mă veți regăsi la locul faptelor!”, își încheie Daea mesajul.

Petre Daea a rămas în memoria publică în mandatele precedente grație odelor aduse oilor, dar și războiului cu cormoranii. El a cerut exterminarea acestor păsări care consumă pește, fără să menționeze că fiica sa deține o fermă piscicolă în Crevedia, județul Dâmbovița, cu 650 de hectare de luciu de apă concesionate de la Agenția Domeniilor Statului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

28 comentarii

 1. Va uram multe succese în activitate, pentru propășirea partidului unic! Tot înainte, Tovarăși!!!!!

 2. Poate locul astuia e in alta parte, la o institutie care are si alti napoleoni si supermeni. La Balaceanca, de exemplu.

  • DIN CATE SE VEDE INDIVIDUL FACE CIRC PENTRU PUBLIC, PENTRU PLATITORII DE IMPOZITE.

   EL INSA SE OCUPA DE TREBUIRI SERIOASE. AFACERILE CELOR DIN PARTID SI AFACERILE FAMILIEI.

 3. GARGARA DE COMUNIST. BLA, BLA, BLA !

 4. Cand ma uit la ministrul agriculturii din Moldova si la mascariciul asta ma apuca plansul…
  Cei mai terminati conducatori avem si ii meritam ca noi i-am votat!

 5. Aaaaa… deci ăștia cu „reziliența” se exprimă mai „frumos” decât ceilalți cu ”făuritorii de hrană”.

  Problema-i alta: „făuritorii” chiar aveau producții agricole. Mai și exportau. „Rezilienții” doar importă.

  • 👍 corectă observația.

  • Sa înțelegem ca voi sunteți „fauritorii” pai voi jefuiți România și poporul roman încă din 89. Dezastrul numit România…..

  • bai, cre.tinule. Importam acum pentru ca un roman consuma cat 10 chinezi la un loc. Daca pe timpul lui Ceasca ar fi fost acces la piata libera, am fi importat in asa hal produse din Vest, incat gumela si cico ar fi putrezit pe rafturile alimentarelor.

  • „Mai si exportau”. Da exportau tot si tu mureai de foame la tine in tara.
   Apropo avem pe urmasii directi ai „fauritorilor de hrana” la putere de 30 de ani. Au uitat sa „faureasca hrana” cumva ? Sau fura tot ce misca ? Ca nu au venit altii. Tot ei sunt.

 6. in plm, dupa 30 de ani de la revolutie, inca mai avem in functii presedinti de cooperativa agricola.
  Niste tarani plecati la oras, dar din care nu a iesit taranul din ei.

 7. Care stiti carti in care te invata supravietuirea cu ce se gaseste prin natura, dar sa fie mai bune decat ce a citit baietul ala din „Into the wild”?

 8. Atât puteți? Voi îl auziți vorbind pe Drulă Rangă? Mie îmi place cum vorbește ăsta de la agricultură. Îmi amintește de părinții voștri. Oricum vorbește de un milion de ori mai bine decât USR-ista Clotilde Hoața de Voturi.

 9. Poate cineva sa-i verifice fișele periodice de internare , din timpul comunismului, de la Gătaia ( Spital de Psihiatrie din Timiș). Omul pare dus cu pluta acum, ca și atunci. Atunci era bâtă profesională, acum e praf în ochi.
  Dl. Tapalagă, hai că nu e greu. După un ofițer MAI, un dilimache.

 10. Un mascarici sinistru pentru 2022,venit din epoca de trista amintire. PCR ul rebotezat PSD ,produce ce stie in materie de cadre.

 11. Atunci ia de compilează niște discursuri de-ale cizmarului de-ți place așa mult limba de lemn tare, Ionuțule! Te pomenești că te-o chema și Iliescu!

 12. Ministerul Agriculturii era unul dintre ministerele ce trebuiau conduse de cate un ”profesionist”, ..trebuia. Homo Da’Ia este un comunist vesel susținut de neocomunisti ce se cred capitalisti. Practic si el este uimit cat de turist a ajuns prin Guvernul României și îl caută cu disperare pe FENOMENALULUL și EXCEPTIONALUL Dăăăăănuțțțț Andruuuușcăăăă !!!! Da, vremurile ”bune” se întorc: gustarea șuncii din portbagajul țăranului și recitarea cu repetiție din Declarația de Bună Intemție a lui ANDRUȘCĂ.
  Domnul CIUCĂ ori general ari armata lui Papuc !!!!!

 13. Trebuiesc Infiintate Pietze de Stat cu Taxa pe Taraba de 5 lei pe Zi ! In Actualitate Pietzele sunt Privatizate , au Taxe mari de 100 de lei pe Zi , Taxa pe Taraba si de Aici , Pretzuri Mari . Aud ca in Provincie , Kilogramul de Pepene costa 40 de Bani , iar la Supermarket in Bucuresti , kilogramul de Pepene este de 2 lei , iar un Pepene are 10 Kilograme , adica , Costa 20 de lei un Pepene ! foarte mult ! Mancarea pe Zi , costa 30 de lei , atat se poate !

 14. Nu ne plac poetii, ne plac mai mult mascaricii.

 15. Băi fosilă, nu ți-e frica că rămâne pensia specială de tine?
  Du-te și te culcă mascariciule🤮

 16. Nu stim de ce l-au adus inapoi ca noi ne-am prins ca e guvern de mascarici asa ca nu era nevoie chiar sa ne demonstreze pe viu acest lucru.

 17. si-a demonstrat atasamentul fata de producatorii romani de cind era ministru A redus din restrictiile importului de legume – fructe si a dat facilitati importatorilor ceea ce a dus la cresterea importurilor in special din turcia Halal protectie pentru taranul roman !

 18. Un clovn cu deficit de IQ.

 19. L-ați scos iarăși din formol? E din altă epocă.