G4Media.ro

Petiție online pentru deschiderea de cabine de vot în punctele de trecere…

Petiție online pentru deschiderea de cabine de vot în punctele de trecere a frontierei destinate șoferilor de TIR, microbuzelor și autocarelor cu români în tranzit

Grupul Voluntari în Europa a inițiat o petiție online pentru deschiderea de secții de votare în punctele de frontieră importante tranzitate de camioane in Europa, Passau, Venlo, Irun, Calais, Nickelsdorf, La Jonquera, Ventimiglia, Trieste etc.

Inițiatorii petiției ar urma să discute această problemă, luni, cu cei de la Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Externe în încercarea de a sensibiliza autoritățile să deschidă 10-12 secții de votare suplimentare.

Până la această oră, petiția a strâns peste 600 de semnături.

Vezi aici textul petiției

”Pe agenda de lucru este și încercarea de a prezenta problematica șoferilor de tir pe comunitate , care vor sa voteze, dar nu se pot inscrie pe site-ul deschis de AEP, deoarece ei nu locuiesc in străinătate.

Ei locuiesc în cabina camionului și timp de 2 -3 luni, străbat Europa in lung si în lat. Nu știu unde vor fi săptămâna viitoare, nici vorbă sa știe in ce țară vor fi in noiembrie.
Ne-am gândit că ar fi foarte folositoare pentru ei niște secții de votare, deschise în cele mai tranzitate puncte de frontieră, folosind birourile dezafectate și marile zone de parcare, cu atât mai mult cu cât vorbim de o perioadă de 3 zile de votare in Europa.

Pe lângă soferii de camioane , ar putea profita și autocarele, microbuzele cu cetățeni români aflați in acea perioadă in tranzie”, explică pe Facebook, Adriana Mureșan, unul dintre inițiatorii petiței.

Sursa Foto: Voluntari în Europa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Io sunt de foarte acord si mai propun sa se dășchidă sectii de vot in toate WC-urile UE, in toate shaormeriile, pe absolut toate plajele, in toate statiile de metrou, si toate astea sa tina nu 3 zile, ci 300 de zile sa nu mai fie diaspora marginalizata in veci !

  • Ți-e ciudă că se solidarizează oamenii ca să-i ajute pe cei care stau ore întregi la vamă din cauza pesedeului care face orice să nu intrăm în shengen? Care e problema ta?

  • „buna ” idee,

   astfel se va bloca traficul la granita si veti avea motive sa iesiti iar pe FB ca veorika / psd / ex-draknea / etc

   eu propun o alta petitie care sa solicite
   guvernului

   OPRIREA TERREI DIN ROTATIE

   pentru ca toti ROMANII sa poata vota

  • Camioanele stau la cozi de câțiva km în fiecare week-end. Tu te-ai uitat pe net, că sunt atâtea filmări, să vezi ce înseamnă 3-4 km numai cu camioane unul în spatele celuilalt? Șoferii care stau la cozi plătesc taxe, și ei și patronii lor, iar banii vin în România, chiar te deranjează că trebuie să li se respecte dreptul de a vota? De ce spui că dacă se deschid secții acolo, traficul se va bloca, tu nu vezi că e deja blocat?

 2. Toți românii au dreptul să voteze, asa că trebuie să facă tot posibilul pentru a creea condițiile optime pentru ca fiecare cetățean român să-si exercite dreptul la vot.

  • Bah ciuma rosie, de ce sa voteze hotii de pesedisti din diaspore? Iar vrem sa ajunga Iliescu?!? Sa nu se voteze decat de la noi!

 3. Propun să se dea la fiecare roman o cabina de vot, o ștampilă și buletinele aferente. În felul acesta putem ajunge la o prezență de 45% și asigurăm dreptul fiecarui roman la vot. Dacă se vrea, se poate!