G4Media.ro

Péter Szijjártó, la Târgu Mureș: Vom face tot ce ţine de noi…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Péter Szijjártó, la Târgu Mureș: Vom face tot ce ţine de noi ca să vă puteţi alătura zonei Schengen / Este şi interesul naţional al Ungariei şi este interesul întregii naţiuni

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că unul dintre obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen şi că Ungaria va face tot ce îi stă în putinţă pentru realizarea acestuia, transmite Agerpres.

„Unul din obiectivele importante ale preşedinţiei ungare a Consiliului Uniunii Europene este ca România să obţină statutul de membru al zonei Schengen. Este şi interesul naţional al Ungariei şi este interesul întregii naţiuni (…). De-a lungul graniţei româno-maghiare există 10 puncte de trecere a frontierei care pot fi folosite doar o dată pe săptămână de cetăţenii din cele două ţări, pentru că dumneavoastră nu sunteţi stat membru Schengen. Odată ce aţi intrat în Schengen, imediat putem avea o legătură mai strânsă între cetăţenii noştri, iar traiul de-a lungul graniţelor va primi un nou sens, comunităţile transfrontaliere vor primi un nou sens şi noi posibilităţi, motiv pentru care noi vom face tot ce ţine de noi ca să vă puneţi alătura zonei Schengen”, a declarat ministrul Péter Szijjártó.

În privinţa aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, ministrul ungar a arătat că ţara sa susţine acest deziderat al Chişinăului şi că îi va oferi toată susţinerea pentru a progresa pe cale integrării.

„Susţinem la maxim tendinţele de aderare a Republicii Moldova. Există o colaborare strânsă între cele două ţări la nivel politic, economic. Tehnic oferim toată susţinerea pentru Republica Moldova în aşa fel încât, cât mai repede şi în paşi cât mai mari, să progreseze pe calea integrării”, a afirmat oficialul guvernului de la Budapesta.

Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a participat, luni seara, la Târgu Mureş, la un forum politic, alături de preşedintele UDMR, Hunor Kelemen. AGERPRES / (A – autor: Dorina Matiş, editor: Marius Frăţilă)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. Mult blah-blah din partea hunului. Dar pe scurt: „speram ca Putin sa termine mai repede cu Ucraina,si apoi cu Romania si apoi sa primim Transcarpatia si Transilvania asa cum ni s-a promis daca sabotam Nato si UE la greu…”