G4Media.ro

Peste un milion de parfumuri contrafăcute de la Dior, Givenchy și Guerlain…

Peste un milion de parfumuri contrafăcute de la Dior, Givenchy și Guerlain au fost confiscate în Grecia

Grupul francez de produse de lux LVMH, deţinătorul unor mărci precum Christian Dior, Guerlain sau Givenchy, a anunţat luni o confiscare „istorică” a peste un milion de flacoane de parfum contrafăcute în Grecia, în contextul în care anul trecut grupul a alocat 43 milioane de euro pentru lupta împotriva copiilor contrafăcute ale produselor sale, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

„Este o confiscare istorică. De obicei descoperim mai degrabă depozite şi locuri de stocare. Ceea ce este inedit în acest caz este că avem şi un centru de producţie”, a precizat Laurent Marcadier, director pentru protejarea activelor în cadrul grupului LVMH. Marcadier a vorbit de un „veritabil loc de producţie, o uzină de parfumuri cu muncitori, echipamente, flacoane goale, cu instalaţii de ambalaj şi etichetare, totul pentru a arăta ca un flacon de parfum”.

O mare parte din cele 1,179 milioane flacoane de parfum contrafăcute confiscate în Grecia erau principalele mărci de parfum aparţinând grupului LVMH, precum Guerlain, Dior sau Kenzo.

Potrivit unui comunicat al autorităţilor greceşti, publicat duminică, au fost efectuate percheziţii la Heraklion şi au fost interpelate un număr de şapte persoane, „membri ai unei grupări infracţionale specializată în producţia ilegală şi vânzarea de produse contrafăcute în buticurile pentru turişti din întreaga ţară”.

„În momentul interpelării, un milion de flacoane erau gata să fie comercializate. Este o premieră. Am avut deja confiscări voluminoase în orologerie, dar este foarte rar să depăşim cifra de un milion de produse în Europa”, a precizat Laurent Marcadier, care a adăugat că au fost confiscaţi şi 600.000 de euro în numerar.

Grupul LVMH a pus la punct programe de cooperare vamală cu diferite ţări din lume, în special cu cele afectate de producţia, importul sau vânzarea de produse contrafăcute.

În 2019, lupta împotriva contrafacerii a costat grupul francez condus de Bernard Arnault aproximativ 43 de milioane de euro, sub formă de cheltuieli interne şi externe. Contrafacerea este un flagel „care poate avea un efect nefavorabil imediat asupra cifrei de afaceri şi rezultatelor grupului, şi treptat poate prejudicia imaginea mărcii produselor afectate şi încrederea consumatorilor”, subliniază LVMH.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. mii de romani vor veni acasa cu mana goala

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.