G4Media.ro

Peste un milion de certificate digitale de călătorie au fost emise în…

Peste un milion de certificate digitale de călătorie au fost emise în România la două săptămâni de la lansarea platformei, anunță Andrei Baciu

Peste un milion de certificate digitale de călătorie au fost emise în România la două săptămâni de la lansarea platformei, anunță secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV.

„În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale (ora 11:34 – 1.000.686 certificate emise). Peste #1milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate țările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcționat zi și noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut. În continuare timpul de așteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute”, a scris Andrei baciu pe pagina sa de Facebook.

Baciu menționează că pasagerii care au certificat digital european nu mai trec prin controlul DSP din aeroport.

Cei care întâmpină probleme în eliberarea certificatului digital EU privind COVID pot apela Centrul de Suport, la numărul 021.414.44.25.

Foto: Certificat digital / sursa STS

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Și la ce sunt bune? Protejează de strănut? Nu mai faci doza a treia dacă ai acea adeverință?
    Nu mai stai la control la DSP-urile de pe aeroport, da? PĂI NU-I DISCRIMINARE? CUM ÎI ZICE?
    Deci poți avea EBOLA dar nu ai treabă, ai „adeverința”, înseamnă că bubui de „sănătos”!

  2. Pai la ce.i bun ca tot te imbolnavesti cu alte variante mutate si iar trebuie sa.ti mai bagi cate o injectie care la cat e de experimentala nu se stie daca mai apuci sa ai parte de QR care pe deasupra e discriminator si inutil si ilegal