G4Media.ro

Peste patru tone de cocaină, capturate săptămâna trecută în Portul Rotterdam/ Drogurile,…

sursa foto: Pexels

Peste patru tone de cocaină, capturate săptămâna trecută în Portul Rotterdam/ Drogurile, cu o valoare de aproximativ 300 de milioane de euro, au fost ascunse într-un container cu banane sosit din Ecuador

Şapte persoane au fost arestate în Belgia după capturarea a 4,18 tone de cocaină, săptămâna trecută la Rotterdam, cea mai mare captură a anului 2021 în acest port din Ţările de Jos, a anunţat miercuri Parchetul olandez, potrivit AFP.

Drogurile, a căror valoare este estimată la 300 de milioane de euro, au fost ascunse într-un container de banane sosit din Ecuador cu destinaţia Anvers (Belgia).

”4.060 de kilograme au fost găsite printre banane, iar după o analiză aprofundată alte 120 de kilograme au fost descoperite în pereţii containerului”, au explicat procurorii.

Descoperirea drogurilor a avut loc joi, 30 decembrie. Narcoticele au fost distruse în Ţările de Jos înainte de a pleca spre Belgia.

Poliţia judiciară federală belgiană a arestat luni şapte suspecţi – cinci belgieni şi doi britanici. Şase dintre ei se află în prezent în arest preventiv.

Ancheta este continuată de poliţia judiciară din Anvers.

Organismul Uniunii Europene însărcinat cu combaterea infracţionalităţii a avertizat că Ţările de Jos şi Belgia tind să devină plăci turnante majore în traficul mondial de cocaină, în special cu sursa în Columbia.

sursa foto: Pexels

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nu se poate așa ceva, nu trebuie primiți în Schengen și neapărat un emceveu!

  2. Daca eram noi in Schengen intrau drogurile alea fara probleme

  3. Poate n-or fi auzit ca prin Romanica astfel de lucruri trec fara probleme, cu complicitatea statului.

  4. Cartelurile fac lobby pentru Romania sa ne bage cat mai repede in Schengen