G4Media.ro

Peste jumătate de milion de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung luni…

Peste jumătate de milion de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajung luni în România/ Cum vor fi distribuite în cele 7 centre regionale din țară

O nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech ajunge luni în România, anunţă Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19. Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, este vorba despre 511.290 de doze.

Acestea vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:

 • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 146.250 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Braşov – 64.350 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Cluj – 62.010 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 74.880 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Craiova – 54.990 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 58.500 doze;
 • Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 50.310 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 3.886.019 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.362.997 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, precizează CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Acum o sa vedem cu adevarat cat de buna e campania de vaccinare. Mai sunt 230000 oameni pe lista de asteptare.
  Practic este inexistenta campania de informare in toate mediile si s-ar putea sa ne uitam la vaccinuri pentru ca nu avem doritori

  • O sa umble ei disperați după oameni sa- i vaccineze.Oamenii in vârstă, de la țara , care nu știu să se programeze, sau nu au pe nimeni, poate unii ar vrea sa se vaccineze dar e prea complicat pentru ei. Unii medici de familie nu vor sa se complice, nici unde nu este afișat Nr de la call center unde ar fi mai ușor cu programarea. La primărie, in stațiile de autobuz, la magazine ar trebui afișe cu Nr de telefon și afișe pro vaccinare. Bine spui- campania de vaccinare…inexistentă.

  • Ai dreptate, e tare greu sa dai un telefon iar medicii de familie si-au aratat din nou inutilitatea.

 2. Degeaba, babuinii din Romania nu vor sa fie vaccinati.

 3. Unde sunt baietii aia din Timisoara care tot plangeau ca la ei se duc putine doze si vin prea multe la „mitici”? Nu de alta, dar sa stie ca ei au mii de locuri libere cat timp la noi sunt inca liste.

 4. DESPRE VACCINUL ROMANESC ,LINISTE.
  BINE CA FACEM P…A (punga) MARE ALTORA,IN LOC SA INVESTIM IN INTELIGENTA ROMANEASCA.
  DUPA PASTE ,ACEST GUVERN VA FI ISTORIE,DUPA CUM MERG TREBURILE.
  SPERAM INTR-UN VIITOR GUVERN ROMANESC ,ANTIGLOBALIST .

  • Guvern dac! Și să aibă și căciulile corespunzătoare. Probabil sunt găini cu mai multă minte ca voi, aur-istii.

  • Nu există antidot la globalizare. Dezvoltarea tehnico – științifică duce la specializare pe domenii și subdomenii. Nimeni nu le mai poate produce pe toate iar cei ce produc ceva concret sunt (în general) multinaționalele cu compoziție și capital din toată lumea. Politica națională trebuie să sprijine acele industrii ce au loc la această masă.

  • Nu exista vaccin romanesc. Exista in schimb un vanator de grantiri si subventii, vergica galuscan, alias paunescu. El a infiintat o sectie la spitalul judetean timisoara careia i a pus numele institut de cercetare si pe care o conduce. Pana acum a supt bani de la stat si de la ue pentru diverse cercetari, fara rezultat palpabil. Acum mai vrea 5 milioane de euro pentru un asa zis vaccin.

 5. Cred că e printre ultimele loturi de vaccin cu clienți. Vaccinarea este un eșec național, așa cum au spus doctorii, deoarece românii se informează de la surse destinate dezinformării. Ei au o gândire simplistă (majoritatea) și caută știri ce satisfac această gândire de tip teoria conspirației sau a ideilor preconcepute. România trebuie urgent să folosească decizia CEDO privind obligativitatea vaccinării iar un om politic cu vâna să o impună. Dacă nu au suficient curaj pot impune folosirea testelor PCR valabile 48 da ore pentru prezența fizica la restaurant, spectacol și chiar serviciu și școală (aici ține și de angajator). Singurele excepții să fie cei ce trec prin comisie medicală ce recomandă să nu fie vaccinați. Restul să aleagă vaccinul sau să bage mâna în buzunar. E varianta soft. Varianta hard (cea normală) e cu arcanul la vaccinare. Unde în prinzi la duba cu vaccin imediat. Din păcate varianta cu plata spitalizării (pentru cei nevaccinati) poate fi declarată neconstituțională (la Curtea Costitutionala – antinationala)

  • Eu as impune castrarea obligatorie a celor cu idei comunistoide..pentru cine nu vrea de buna voie.

 6. NU VA AGITATI !!! ONCOGENUL EXISTA ,MAI INSISTATI .
  AUR,SOSOACA ….AU LEGATURI STRANSE CU LUMEA DISCRETA ,ACEIASI LUME A PNL-LOR,USR-LOR,PSD-LOR,UDMR-LOR…. A POLITICIENILOR CARE AU CONDUS ROMANIA DUPA 1999,PENTRU CA CEILALTI DIN 1989-1999, ERAU DIN RETELELE INFORMATIVE ALE SECURITATII.
  RECUNOSC CA AM VOTAT CU GALBENII SI AM GRESIT .TREBUIA SA VOTEZ INDEPENDENTI.
  ASTA E.LA URMATOAREA.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.