G4Media.ro

Peste 700 de schelete umane au fost găsite îngropate în campusul universitar…

Sursa foto: Pixabay

Peste 700 de schelete umane au fost găsite îngropate în campusul universitar Iași / ”Niște gropi comune din timpul Războiului Mondial”

Peste 700 de schelete umane au fost găsite îngropate în spatele cantinei din Compexul Studențesc „Titus Maiorescu” din Iași. Deoarece osemintele erau însoțite de plăcuțe cu înscrisuri militare, cazul a fost preluat de Parchetul Militar, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Iași.

Rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Tudorel Toader, a precizat că osemintele au fost descoperite în urma săpăturilor care se efectuează în zonă pentru a fi construit un cămin pentru studenți, iar lucrările pentru această investiție au fost sistate temporar.

„În spatele cantinei Titu Maiorescu’ avem un teren pe care am proiectat construcția unui cămin modern, cu finanțare integrală de la Compania Națională de Investiții. Asta înseamnă că statul, prin Compania Națională, plătește, dar organizează și proiectarea și licitația, execuția ne predă la cheie lucrarea gata efectuată. Firma care a câștigat licitația a început săpăturile să lucreze și a dat din niște gropi comune din timpul Războiului Mondial. Au fost descoperite aproximativ 700 de astfel de schelete și s-a extins perimetrul, de unde erau 3-4 gropi comune, acum sunt 6-7”, susține Tudorel Toader.

În urmă cu mai bine de 10 ani, în același perimetru, au fost identificate peste 1.000 de schelete ale unor soldați germani uciși în cel de-al Doilea Război Mondial.  Osemintele au fost așezate în Parcela Soldaților Germani de la Cimitirul Eternitatea din Iași.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce e „Războiul Mondial”?
    Cât dispreț și câtă dezumanizare a celor îngropați acolo conține informarea asta?
    Iar numărul este înfricoșător. Ce fel de comunități sunt astea care „au uitat” că sunt sute de oameni sub bălării în mijlocul orașului?