G4Media.ro

Peste 4000 de persoane sunt afectate de secetă acută în Prahova /…

Sursa foto: Pixabay

Peste 4000 de persoane sunt afectate de secetă acută în Prahova / Situația este complicată de faptul că localitățile nu au apă potabilă

Circa 4.000 de persoane din două localităţi ale judeţului Prahova sunt afectate de o secetă acută, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) dispunând o serie de măsuri în acest context, transmite Agerpres.

„Localităţile Proviţa de Jos şi Proviţa de Sus se confruntă cu o secetă acută! Singura sursă de apă potabilă pentru cele două comune prahovene o reprezintă un izvor natural care, la rândul său, este afectat de secetă şi este insuficient pentru nevoile a aproximativ 4.000 de locuitori. Cele două localităţi nu beneficiază încă de o reţea de apă potabilă, iar acest lucru, asociat cu seceta menţionată anterior, constituie un real pericol şi disconfort pentru locuitorii acestor două comunităţi”, se arată într-o informare postată, joi, pe pagina de Facebook a Prefecturii Prahova.

În acest context, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit joi, fiind adoptate mai multe măsuri.

Conform deciziei postate pe site-ul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, CJSU dispune asigurarea apei potabile pentru localnici prin amplasarea a câte patru recipiente în fiecare localitate şi achiziţionarea de către primăriile celor două comune a câte patru recipiente pentru apă menajeră şi amplasarea acestora în punctele cele mai accesibile populaţiei. Se va avea în vedere marcarea acestora astfel încât să nu fie confundate cu cele de apă potabilă.

Direcţia de Sănătate Publică Prahova va verifica sursele de apă din zonă, în vederea prevenirii apariţiei unor situaţii care să pericliteze sănătatea persoanelor, mai menţionează Prefectura.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Așa-i ca copacii ajută la reținerea apei în sol (printre altele)? Așa-i! No, mai tăiați dragii mei copacii