G4Media.ro

Peste 400 de monede din perioada romană, descoperite într-o comună din Hunedoara…

Sursa foto: Facebook / Mihai Gabriel Irimie

Peste 400 de monede din perioada romană, descoperite într-o comună din Hunedoara cu un detector de metale / ”Monedele sunt superbe, nu este una la fel cu cealaltă”

Peste 400 de monede despre care se apreciază că provin din perioada cuceririi Daciei de către romani au fost descoperite pe raza comunei Şoimuş, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.
Monedele au fost descoperite de către un căutător autorizat, iar piesele au fost predate autorităților locale, a anunțat primarul comunei Şoimuş, Mihai Gabriel Irimie. Edilula  precizat că cele 407 monede sunt foarte bine păstrate şi că au fost predate autorităţilor în drept.
„A fost pentru prima dată când am întâmpinat astfel de situaţie, monedele sunt superbe, nu este una la fel cu cealaltă şi au fost foarte bine păstrate. Procedura spune că se inventariază de primar şi se predau către Direcţia de Cultură a Judeţului Hunedoara. Am predat împreună cu căutătorul autorizat cele 407 monede, acestea urmând să intre în patrimoniul statului român”, a notat primarul comunei Şoimuş.
Potrivit acestuia, persoana care a descoperit monedele va fi despăgubită de statul român cu 30% din valoarea acestora.
„S-ar putea ca în zona unde s-au descoperit să fie şi o cetate dacică sau romană. Urmează să se facă cercetări de către specialiştii de la Ministerul Culturii”, a precizat Mihai Gabriel Irimie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. civis romanvs svm

  2. svnt banii lvi livius dragnea .
    acvum bvcătarvs.