G4Media.ro

Peste 33 de tone de deşeuri, cauciucuri uzate și haine second hand,…

sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 33 de tone de deşeuri, cauciucuri uzate și haine second hand, oprite la vama Borş II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 33.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi îmbrăcăminte second hand, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră, citat de News.ro.

„În data de 25.06.2022, la ora 06.51, respectiv 06.52, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, cauciucuri uzate şi haine second hand de la o societăţi comerciale din Germania pentru firme din România”, arată sursa citată.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 33.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi haine second hand, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse, mai indică sursa menţionată.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

sursa foto: Poliția de Frontieră

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. 2 oprite din câte jjaja

  2. De ce nu interzic vămile / autoritățile occidentale asemenea transporturi către România ?
    Răspuns : pentru că România este groapa de gunoi a Ioropei , iar vama romana se preface că ia măsuri severe, oprind un transport și lăsând să intre … 50 !
    Cu aceeași „exigenta” circula droguri, țigări de contrabandă, prostituate etc