G4Media.ro

Peste 31.000 de sancțiuni pentru apeluri false sau abuzive la 112. Deputatul…

sursa foto: STS

Peste 31.000 de sancțiuni pentru apeluri false sau abuzive la 112. Deputatul Florin Roman propune dublarea amenzilor

Liderul de grup al deputaților liberali, Florin Roman, a anunțat depunerea unui amendament prin care amenzile pentru apelurile false sau abuzive  la numărul de urgență 112 să  fie dublate. Măsura este socotită necesară în condițiile în care în 2019 au fost aplicate 31.200 de sancțiuni contravenționale.

Decizia lui Florin Roman survine în urma unui răspuns la o interpelare adresată ministrului de Interne privind numărul de apeluri false sau abuzive la 112.

”Nu  sunt cuantificate distinct date cu privire la a numărului de persoane identificate ca urmare a apelurilor false recepționate prin SNAU 112, însă menționăm faptul că, de la începutul anului 2019, au fost aplicate peste 31.200 de sancțiuni contravenționale (….), valoarea totală a amenzilor fiind de aproximativ 6.200.000 lei”, se arată în răspunsul primit de la MAI.

Pentru a reduce amploarea fenomentului, Florin Roman crede că se impune  majorarea amenzilor

”Regretabil este faptul ca un număr atât de mare de persoane nu conștientizează ca un apel fals la 112 poate împiedica polițistul sa intervină la o crima sau medicul la un caz de salvare a unei vieți. Pentru tineri teribiliști, apelarea falsa la 112 a devenit o “joacă”, iar fenomenul capătă proporții îngrijorătoare. În calitate de deputat liberal am depus un amendament, prin care propun dublarea amenzilor, pentru cei care dau apeluri false sau abuzive la 112”, se arată într-un comunicat al lui Roman.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Nu e ca şi cum poliţiştii ăia fac ceva util, sunt probabil la escortă de politruci, sau freacă menta la shaormerie, dar măcar să mai facă statul nişte bani, 3.3 milioane de români aşteaptă pomenile electorale.

    • Mai du-te în sbz de prost. Aici se vorbește despre apelurile false date de ăia ca tine prostule. Până la urmă e treaba magarului de unde bea oile apă? Te-ai obișnuit să vorbești ca prostul pe aici că e gratis. Pun pariu că ești genul care sună la 112 că ești radiat în casă de serviciile secrete și ascultat de agenturile extraterestre. Prostule!

  2. Mai degrabă triplarea amenzii și dublată de alte măsuri cum ar fi scăderea notei la purtare dacă este elev, interdicția de a urma anumite școli (drept, poliție, etc…). Numai înăsprirea pedepselor poate duce la diminuarea fenomentului.

  3. Există soluții mai bune inspirate din povestea „Petrică și lupul ” !

  4. Ciudat la politicienii astia sa vina cu idei/propuneri/modificari de legi doar unde au ei chef si nu in domeniile unde se fura/sifoneaza banii. Cu Antifrauda atat la stat si la privat cand va ocupati? Un soft care detecteaza frauda pe loc si in 24 de ore dosarul e trimis de procuror la judecator.
    La noi intirzierea la detectarea fraudei e 10 ani – si e hotarata de procuror daca face sau nu ceva

  5. Unui idiot bețiv și prost care nu are nimic pe numele lui poți să îi dai 4000 de mld de euro amendă. De aici reiese de fapt calitatea vieții și a societății civile în românia. Cel mai elocvent exemplu este mormanul de pet-uri de 2l pt bere scos din canalizarea din brasov. Așa e toată țara.