G4Media.ro

Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la maratonul de la Iași…

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID la maratonul de la Iași și aproape 2.900 la Ploiești

Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, până duminică dimineață, la maratonul organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iași. La maratonul vaccinării organizat pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești s-au vaccinat 2.882 de oameni.

Peste 3.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID, până în prezent, la maratonul organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie ”Gr. T. Popa”, a anunţat, duminică, prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş. Potrivit acestuia, se administrează vaccin de la Pfizer BioNTech, iar rapelul se poate face peste 21 de zile la UMF sau în oricare alt centru, relatează Agerpres.

Maratonul de vaccinare împotriva COVID-19, organizat pentru persoanele de peste 16 ani, a început vineri, la ora 16,00, şi se va încheia luni, la ora 08,00.

Pentru minorii care doresc să se vaccineze este necesar acordul scris al unui părinte sau tutore legal.

Sunt organizate 20 de fluxuri de vaccinare, fiind implicaţi aproape 1.000 de medici, asistenţi medicali, studenţi şi personal administrativ.

Pe parcursul celor trei zile, între orele 14,00 şi 15,00 şi 18,00 – 19,00, pe esplanda UMF sunt prezentate recitaluri instrumentale, concerte corale, momente coregrafice şi piese de teatru, sub egida Ateneului Naţional Iaşi.

Maratonul de vaccinare este organizat de UMF, în parteneriat cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Colegiul Medicilor Iaşi, Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Iaşi, Prefectura şi Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean şi Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

2.882 de cetăţeni s-au imunizat, până la această oră, în cadrul campaniei „Maratonul Vaccinării”, organizată de Primăria Municipiului Ploieşti pe stadionul „Ilie Oană”.

Primăria Ploiești precizează, într-un comunicat de presă, că evenimentul continuă şi astăzi, până la ora 20.00. Intrarea la centrul de vaccinare de la stadion se face de pe strada Alexandru Vlahuţă, peluza I. Ploieştenii pot beneficia de această oportunitate de vaccinare împotriva COVID-19, fără o programare prealabilă, doar cu actul de identitate, direct la punctele de vaccinare ce sunt deschise în incinta stadionului.

În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, persoanele care doresc să se imunizeze vor avea acces la spaţiile de aşteptare ce vor fi amenajate în incinta stadionului, respectiv sub peluza acestuia ori în tribune.

Acţiunea, derulată de municipalitate, are ca scop eficientizarea procesului de vaccinare şi creşterea gradului de imunizare împotriva COVID-19.

Buna desfăşurarea a campaniei „Maratonul Vaccinării” este asigurată şi cu sprijinul zecilor de cadre medicale prezente, în acest weekend, în centrul de vaccinare de pe stadion, dar şi de către reprezentanţii Poliţiei Naţionale, Jandarmeriei şi Poliţiei Locale Ploieşti.

sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Să se injecteze, nu-i oprește nimeni. Să-și facă și abonament.

 2. La UMF Iasi mai mult de jumatate din cei vaccinati sunt moldoveni de peste Prut. Fac turism medical cu autocarele.

  • Bravo lor!
   Daca ai nostri stramba din nas nu vad care e problema ca beneficiaza cei de peste Prut.

 3. Doar 3000?
  Bá,voi nu intelegeti,ca e única posibilitate,sa va inveninati…pardon,vaccinati?
  Ce grei santeti de cap!
  Asa multumiti voi,la atata…gentilete si gest marinimos?
  Bááá,e spre …binele…NOSTRU!
  Asa cá…la AC!
  Un,doi…un,doi…