G4Media.ro

Peste 19 milioane de puieți au fost plantați în primăvară și peste…

Sursa foto: Pexels

Peste 19 milioane de puieți au fost plantați în primăvară și peste 11.000 de hectare de pădure au fost regenerate, susține Romsilva

Peste 19 milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi de Romsilva în campania de împăduriri de primăvară, fiind făcute regenerări pe 11.240 de hectare de fond forestier de stat.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a plantat 19,4 milioane de puieţi forestieri şi a regenerat, în campania de împăduriri de primăvară, 11.240 hectare fond forestier de stat, din care 7.537 hectare prin regenerări naturale şi 3.703 hectare prin regenerări artificiale, respectiv lucrări de împăduriri, inclusiv 90 de hectare perdele forestiere de-a lungul autostrăzii A2”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Romsilva.

De asemenea, au fost realizate completări pe 1.515 hectare şi lucrări de refaceri a plantaţiilor afectate de calamităţi pe alte 178 hectare.

Conform sursei citate, faţă de programul iniţial al campaniei de împăduriri de primăvară, la finalul acesteia se înregistrează un plus de 586 de hectare regenerate prin lucrări de împăduriri şi 410 hectare regenerate natural, programul campaniei de împăduriri de primăvară fiind depăşit cu 10,9%.

Programul de regenerare a pădurilor de stat administrate de Romsilva pe tot anul 2022, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, prevede lucrări de regenerare pe 14.057 hectare, din care 9.354 hectare prin regenerări naturale şi 4.703 hectare prin lucrări de împăduriri, fiind un alocat un buget total de 220,4 milioane lei.

În comunicat se mai arată că, în ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.892 hectare fond forestier de stat, din care 47.335 hectare prin regenerări naturale şi 25.557 hectare prin lucrări de împădurire, fiind plantaţi, în total, 141,37 milioane puieţi forestieri.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. De asemenea, Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naţionale, precum şi 12 herghelii de stat.

Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

sursa: News.ro, sursa foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Din pacate am ajuns sa nunii mai cred deloc. Este doar pe hartie

 2. Cine poate verifica asta din satelit cu dovezi concrete? Ar fi foarte usor sa inchideti gura tuturor. Probabil cea mai mare parte din puieti sunt plantati fictiv.
  Romsilva e cea mai mare fabrica de bani pentru anumite partide…asa ca sa o lasam mai moale cu abureala.

  • Cei 19 milioane sunt cei care au fost plantaţi fictiv în anul 2020, în doar două săptămâni!

   https://recorder.ro/o-minciuna-cat-o-tara-adevarul-din-spatele-celei-mai-mari-campanii-de-impadurire/

   „Am căutat în evidențele statului cifrele reale și am mers pe teren în mai multe județe să vedem cum se prezintă situația dincolo de acțiunile de campanie. Am descoperit că „cea mai mare campanie de împăduriri din ultimii zece ani” a fost, de fapt, cea mai slabă campanie de împăduriri din ultimul deceniu.

   O minciună cât o țară, girată de la vârful Guvernului și aflată sub înaltul patronaj al președintelui.”

   https://www.youtube.com/watch?v=_VeoB8Wpc2Y

   Baroane Heiuş, vrem ceva controale la RNP şi hoţii de lemne, că ăştia nu sunt mici afacerişti sau nu vreţi să muşcaţi mâna care vă încălzeşte casa de vacanţă?

 3. Parca cresc intr-un an. De pomii astia se vor bucura nepotii. Semnalul care se da, atat timp cat replantam putem taia cat dorim si de unde vrem, si cat se poate de „legal”.

 4. Au plantat 19 milioane de puieti imaginari,banii au ajuns in buzunarele lor.

 5. Susține….

 6. Unii planteaza ,smecherii taie si FAC bani.
  Cine taie 1 pom,sa planteze 5
  Puscariasii sa fie scosi LA impadurire,ca primesc totul gratuit

 7. SA AIBA CE SA TAIE AUSTRIECII.

 8. Sa fie și fizic. Plantați. Nu pe hârtie. Sudul tarii are nevoie de 150.000.000 de pomi ptr a evita deșertificarea.