G4Media.ro

Peste 17 tone de pește vor fi distruse în Sibiu / Focar…

Peste 17 tone de pește vor fi distruse în Sibiu / Focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie din Cârțișoara

Prefectura Sibiu anunță într-un comunicat de presă remis vineri apariția unui focar de septicemie hemoragică virală la o păstrăvărie din județul Sibiu, toți peștii urmând a fi sacrificați, scrie Turnul Sfatului.

Este vorba despre păstrăvăria Laita, din localitatea Cârțișoara, aparținând de Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Direcția Silvică Sibiu.

Ilie Troancă, directorul Direcției Silvice Sibiu, a declarat că aproximativ 17-18 tone de păstrăv urmează să fie sacrificat.

În plus, se instituie în jurul focarului o zonă de protecție de 5 km, pe raza localității Cârțișoara. De asemenea, pe o raza de 10 km in jurul focarului, se instituie o zonă de supraveghere, care include și zona de protecție, pe raza localităților: Scoreiu, Arpașu de Sus, Sărata, Porumbacu de Sus.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Sa ii dați la cormoranii lui daea

  2. Este adevarat ca pastravul se hrănește si cu mortaciuni?

  3. nu se transmite la om

  4. In ritmul asta,nu peste mult timp,urmam noi!

  5. Dupa gripa aviara,pesta porcina,,aparu,, si septicemia pastravului(de ce oare numai la aceasta specie !??),asa ca ,usor ,usor,vom manca ,greieri la gratar(nu stiu daca cu mamaliga si mujdei) !!

  6. Păi numai ăștia au mai rămas de mazilit că :
    prcinele , ovinele , bovinele găinile praful de ele că aducem de la cine ni se spune că identitatea noastră națională nu ne permite decât să pupam cururi și să fim tratați ca niște slugi deci din moment ce scânteia a fost dată trebuie să fie scoase la pomană și să vină investitorii străini să le arate la ai noștri sisteme de creștere și dezvoltare în domeniul piscicol modern dar ce vorbesc eu ? Importăm că la asta ne pricepem cel mai bine să le facem barzoiul mare la alții depinde de ue cine ne trage meu.