G4Media.ro

Peste 160 de sportivi semnează o petiție prin care îi îndeamnă pe…

Sursa Foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Peste 160 de sportivi semnează o petiție prin care îi îndeamnă pe francezi să voteze „împotriva extremei drepte”

După apelul lui Kylian Mbappé de a vota împotriva „extremelor”, peste 160 de sportivi au semnat duminică, 16 iunie, pe site-ul cotidianului L’Equipe, un articol care îndeamnă la un vot „împotriva extremei drepte”, relatează FranceInfo.

Semnatarii, printre care Yannick Noah, Jo-Wilfried Tsonga, Marion Bartoli și Marie-José Pérec, denunță faptul că „extrema dreaptă se opune profund construcției unei societăți democratice, tolerante și demne”. Aceștia arată cu degetul spre extrema dreaptă, care „exploatează diferențele [noastre] și ne manipulează temerile pentru a ne diviza”.

Amintirea „lecțiilor trecutului”

„Suntem conștienți de dificultățile tot mai mari cu care se confruntă mulți oameni pentru a ajunge la sfârșit de lună, de furia față de inegalități, de lipsa de angajament și de teama de viitor”, recunosc sportivii. Dar ei amintesc, de asemenea, „lecțiile trecutului”, ale „nazismului și antisemitismului”, și consideră că RN „continuă astăzi să se hrănească din rasism și xenofobie”.

„Facem apel la toți cei care sunt pasionați de sport să se mobilizeze împotriva ascensiunii extremei drepte”, au concluzionat semnatarii.

A doua zi după dizolvarea Adunării Naționale, alte 350 de personalități făcuseră, de asemenea, apel la stânga să se unească pentru a bloca extrema dreaptă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. mult mai interesante sunt cele peste 1000 comentarii de la articolul de pe francetvinfo.