G4Media.ro

Peste 15.000 de persoane au vizitat Muzeul Amintirilor din Comunism în primul…

Peste 15.000 de persoane au vizitat Muzeul Amintirilor din Comunism în primul an de activitate / ”Facilităm accesul publicului la poveşti şi întâmplări foarte personale, pe care nu le-am găsi în cărţi de istorie”

Muzeul Amintirilor din Comunism, primul muzeu interactiv dedicat vieţii cotidiene în România comunistă, împlineşte un an la începutul lunii aprilie, anunță instituția într-un comunicat de presă.

Colecţia permanentă a muzeului este compusă din sute de obiecte şi poveşti scrise de oamenii obişnuiţi, ce completează datele istorice şi oferă o radiografie completă a societăţii româneşti sub regimul comunist.

„Sărbătorim un an în care am reuşit să aducem o idee mai departe, cu eforturi şi determinare, şi să creăm un muzeu original, care este pus în serviciul societăţii. Rolul pe care MAdC îl are în prezent depăşeşte barierele clasice, de informare, educare şi impulsionare a turismului, şi îşi aduce contribuţia la îmbunătăţirea vieţii unor categorii defavorizate. Acest prim an este un succes pentru noi şi o încununare a tuturor eforturilor de până acum. Ne dorim să continuăm dezvoltarea, să atragem şi mai mulţi vizitatori, şi să devenim un model pentru viitoare iniţiative de antreprenoriat social”, susține Alina Beteringhe, cofondatoare MadC.

Pentru a marca primul an de la deschidere, muzeul organizează o expoziţie temporară aniversară, o documentare fotografică a etapelor, de la idee la implementare.

În primul an de la înfiinţare, muzeul a avut peste 15.000 de vizitatori, români şi străini.

În perioada 2022 – 2023, au avut loc peste 60 de evenimente dedicate jocurilor de societate, copilăriei sau proiecţiilor de filme, alături de Asociaţia Culturală ARTBURG şi de KineDok.

Muzeul Amintirilor din Comunism este o întreprindere socială înfiinţată în cadrul proiectului „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”, co-finanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 -2020, implementat de Fundaţia „Alături de Voi” România în parteneriat cu Fonduri-Structurale.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Poate ar fi dragut de specificat ca se afla in Brasov. Asa ca fapt divers.