G4Media.ro

Peste 12.000 de copii din România și India, sprijiniți de Fundația UiPath…

Peste 12.000 de copii din România și India, sprijiniți de Fundația UiPath prin programe educaționale în 2020

Aproximativ 12.450 de copii au participat la activități educaționale derulate în 6 comunități din România și India și peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditațiile la limba română, matematică și limba engleză de copiii înscriși în Future Acceleration Program în România, arată raportul de activitate al Fundației UiPath, făcut public marți.

Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susținut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România și India să aibă acces la educație de calitate și peste 3.000 de profesori din România, care au beneficiat de activități de formare care vizează îmbunătățirea competențelor digitale, a leadership-ului în școlile vulnerabile, precum și a competențelor secolului al XXI-lea.

UiPath Foundation este fundația construită în jurul companiei fondate de Daniel Dineș și dezvoltă mai multe programe educaționale cu scopul de a favoriza accesul egal la viitor al tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin.

Future Acceleration Program, programul emblematic al fundației, este dedicat copiilor cu vârste între 11-16 ani, care beneficiază de un pachet integrat de sprijin, gândit să acopere nevoile copiilor și ale familiilor lor. E vorba de burse lunare, haine, rechizite, alimente, servicii medicale, consiliere psihologică, dar și acces la oportunități educaționale și de dezvoltare de calitate, atât online cât și offline, pentru dezvoltarea nivelului de literație și numerație, prexum și a competențelor lingvistice și digitale.

În 2020, cu sprijinul partenerilor Policy Center for Roma and Minorities (București, Ferentari), Fundația Inimă de Copil (județul Galați), Asociația ”Bună ziua, Copii din România” (în județul Vaslui), Fundația Pro Patrimonio (în județul Botoșani) 368 de copii din aceste comunități au beneficiat de program.

Nurture Teachers` Potential este cel de-al doilea program implementat, prin care UiPath Foundation, alături de Teach for Romania, sprijină profesorii din comunitățile vulnerabile să își adapteze metodele de predare la nevoile specifice ale elevilor și la cerințele actuale. 10 profesori din județele Brașov, Buzău, Dâmbovița și Galați au beneficiat de training pe competențe cheie din partea tutorilor Teach for Romania și 30 de profesori din sistemul public de învățământ din județele Galați, Vaslui și din București au participat la faza pilot a programului de formare Teaching as Leadership. De asemenea, 450 de profesori din întreaga țară au primit burse din partea UiPath Foundation pentru a-și dezvolta competențele digitale atât de necesare în momentul tranziției la școala online.

Cel de-al treilea program al fundației, Early Education Forward implementat alături de Asociația OvidiuRo, asigură accesul la educație timpurie de calitate preșcolarilor din comunitățile vulnerabile, prin oportunități de formare pentru cadrele didactice și dotarea spațiilor școlare cu resurse educaționale de calitate. 635 de educatori au participat la 15 sesiuni de formare desfășurate online, 9.000 de cărți au fost distribuite copiilor și educatorilor, iar 35 de GrădiBiblioteci au fost trimise educatorilor pentru dotarea grădinițelor din comunități rurale vulnerabile.

“2020 a avut un impact puternic în comunitățile noastre, amplificând decalajele educaționale și sociale deja existente în mediile vulnerabile. Obiectivul nostru, încă din 2019, este să construim sisteme de sprijin integrat și pe termen lung, oferind contextul educațional necesar pentru a ne asigura că potențialul nelimitat al copiilor nu rămâne captiv  în sărăcie, iar fiecare dintre ei  își poate decide calea către viitor prin expunere la o multitudine de alternative educaționale. Anul 2020 ne-a reconfirmat faptul că misiunea noastră nu poate fi atinsă de o singură organizație și că sinergiile între diverse entități asigură cel mai adecvat mediu educațional pentru copiii din familii dezavantajate. Continuăm în 2021 în același spirit al solidarității și colaborării, împreună cu partenerii noștri strategici și educaționali”, spune Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv, UiPath Foundation.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.