G4Media.ro

Peste 100 de sancţiuni aplicate de la debutul campaniei electorale / 53…

sursa foto: Dominic Fritz, Facebook

Peste 100 de sancţiuni aplicate de la debutul campaniei electorale / 53 de infracţiuni sesizate

Un număr de 370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat, joi, Guvernul, printr-un comunicat de presă, conform Agerpres.

Totodată, au fost întocmite procese-verbale de sesizare a organelor de urmărire penală pentru 53 de infracţiuni.

Biroul Electoral Central a adoptat patru hotărâri referitoare la interpretarea şi aplicarea unor acte normative referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor, 10 hotărâri privind admiterea înlocuirii reprezentanţilor partidelor politice în birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi 21 de hotărâri privind respingerea contestaţiilor formulate împotriva hotărârilor adoptate la nivelul birourilor de circumscripţie judeţeană.

De asemenea, MAI a desfăşurat activităţi pentru diseminarea materialelor necesare desfăşurării procesului electoral în teritoriu, împreună cu instituţiile prefectului.

Ministerul Afacerilor Externe a desfăşurat activităţi legate de organizarea secţiilor de votare şi desfăşurarea scrutinului în străinătate, cum ar fi elaborarea Ghidului alegătorului român şi transmiterea către misiunile diplomatice şi oficiile consulare a unor circulare cu instrucţiuni şi proceduri de urmat la secţiile de votare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează