G4Media.ro

Peste 100 de angajaţi ai unei brutării din Alba Iulia vor fi…

Peste 100 de angajaţi ai unei brutării din Alba Iulia vor fi testați joi, după ce administratorul și 5 salariați au fost confirmați cu noul coronavirus

Peste 100 de angajaţi ai unei brutării din Alba Iulia, implicaţi în producţie, desfacere şi personal administrativ, vor fi testaţi joi de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba după ce administratorul acesteia, precum şi alţi 5 salariaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba au transmis joi dimineață că la societatea respectivă are loc o ancheta epidemiologică.

Potrivit acestora, până în prezent au fost depistați pozitiv administratorul societății și un număr de cinci angajați care activau în sediul administrativ, care este separat de spațiul de producție propriu-zis.

„La nivelul reprezentanților DSP Alba a parvenit, neoficial, acum două zile (marți, 28 aprilie 2020), informația privind posibila contaminare cu COVID-19 a administratorului unei societăți de panificație din Alba Iulia. La acel moment reprezentanții DSP au verificat telefonic informația și s-a constatat că acesta s-ar afla internat în județul Cluj. Cu toate că la acel moment DSP Alba nu a avut niciun fel de document oficial prevăzut în astfel de situații, reprezentanții DSP s-au autosesizat și au demarat de urgență o anchetă epidemiologică bazată pe identificarea contacților declarați de către persoana confirmată. Astfel, au fost identificate mai multe persoane (contacți direcți) – angajați de la birourile societății, precum și din alte instituții”, au transmis reprezentanții DSP Alba.

Brutăria este foarte populară la Alba Iulia, cu sute de clienți zilnic. Printre aceștia s-ar fi aflat și angajații primăriei, care și-au făcut de acolo o parte dintre cumpărăturile de Paște. Potrivit unor surse locale, viceprimarul cu atribuții de primar, Voicu Paul, ar fi fost testat, iar rezultatul a fost negativ.

”În cursul zilei de miercuri, 29 aprilie, cu toate că nu fuseseră încă primite documentele oficiale sau buletinul de analiză al administratorului, instituția noastră și-a asumat și a efectuat testarea persoanelor declarate, fiind depistați pozitiv un număr de 5 angajați care activau în cadrul birourilor din sediul administrativ care sunt situate separat de spațiul de producție propriu-zis”, a precizat directorul DSP, Alexandru Sinea.

Reprezentanții instituției au solicitat buletinul de analiză al patronului brutăriei, de la colegii lor de la Cluj, care era pozitiv. În aceste condiții, inspectorii DSP Alba au luat miercuri seară decizia suspendării activității societății, la toate punctele de lucru pe care le are.

Foto: Alba24

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter