G4Media.ro

Peste 100.000 de certificate de călătorie COVID-19 au fost eliberate în primele…

sursa foto: Pexels

Peste 100.000 de certificate de călătorie COVID-19 au fost eliberate în primele trei ore de la deschiderea platformei

Peste 100.000 de certificate digitale COVID-19 au fost eliberate în primele trei ore de la deschiderea platformei, au anunțat reprezentanții STS joi dimineață.

 • ”La ora 10.10 am avut aproape 80.000 de certificate de vaccinare emise”, au declarat aceștia.

Context

Portalul web de pe care cetățenii români sau străini își pot genera certificatele digitale UE privind COVID a devenit funcțional joi dimineață iar primele certificate au fost generate. Site-ul a funcționat pe durata testului realizat de reporterul G4Media, dar mai mulți cititori au reclamat faptul că site-ul nu funcționează sau că au probleme la utilizare.

Cei care doresc un certificat pentru a călători în siguranță pe timpul pandemiei de COVID-19 trebie să acceseze platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Iată cum poate fi obținut certificatul în 8 pași:

 1. Autentificarea se face pe baza unei adrese de e-mail.
 2. Dacă e-mail-ul este valid, sistemul informatic trimite un link, care după accesare va direcționa utilizatorul în pagina principală a platformei.
 3. Se accesează butonul verde „Certificat nou”.
 4. Se alege tipul actului de identitate în baza căruia solicitantul a fost înregistrat la testare sau vaccinare.
 5. Cetățenii români și cei cu CNP emis de autoritățile române accesează butonul „CNP”, urmat de categoria de vârstă. În câmpurile dedicate, introduc: codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, inițiala numelui, inițiala prenumelui și tipul certificatului dorit. Cetățenii străini selectează opțiunea „Pașaport/Act de identitate” și completează câmpurile care cuprind: „Țara care a emis pașaportul”, numărul „pașaportului sau al cărții de identitate”, inițialele numelui și prenumelui, iar apoi aleg tipul de certificat.
 6. În funcție de categorie, se completează:
 • Pentru generarea certificatului de vaccinare, se alege tipul serului administrat, județul în care a fost vaccinat și se introduce numărul corespondent lunii în care a avut loc vaccinarea.
 • Pentru generarea certificatului de recuperare după COVID, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care persoana a fost confirmată pozitiv.
 • Pentru generarea certificatului de testare, se alege județul în care s-a realizat testarea și luna în care s-a efectuat. Pentru acest tip de certificat, valabilitatea este de maximum 72 de ore de la realizarea testului negativ.
 1. Se apasă butonul „Salvează”, iar aplicația înregistrează cererea de generare a certificatului digital UE privind COVID.
 2. Ulterior, în secțiunea „Listă certificate” se vor putea vizualiza toate certificatele emise de pe acel cont de e-mail.

Certificatele sunt valabile astfel:

 • Certificat de vaccinare: pentru persoanele vaccinate: până la 30 iunie 2022
 • Certificat de vindecare: pentru persoanele care au trecut prin boală, sunt valabile 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv la testul pentru Sars-Cov-2, înegistrat în platforma informatică Corona-forms
 • Certificat de testare: valabile 24 sau 72 de ore de la efectuarea testului pentru Sars-Cov-2, în funcție de tipuld e test efectuat

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Marea relaxare:))

 2. Din pacate vor fi inutile in anumite tari UE: grecii au anuntat ca vor continua testarea aleatoare la granita, nu le pasa ca ai sau nu acest certificat, ca au fost de acord cu regulile UE de implementare a sistemului care ar trebui sa te scuteasca de teste sau restrictii suplimentare etc.
  Sper sa ramana doar ei singurii care il ignora, altii sa il ia in consideratie si sa nu mai faca nicio testare la intrarea in tara.

  • Da foarte bine face Grecia. Așa ar trebui sa facă toate țările . Ce, daca ești vaccinat înseamnă că nu mai poți fi purtător de covrig ? Hai fugi de aici . Doamne ajuta sa le urmeze exmplu , toate țările din lume.

  • @mirel Nu, dar e mult mai putin probabil. Si daca esti purtator, e de asemenea mult mai putin probabil sa-l dai mai departe. De vreo 12 ori, dupa ultimele studii.

 3. O ia si UE pe calea Partidului Comunist Chinez

 4. Si daca ai facut boala fara sa stii si ai anticorpi dovediti printr-un test ulterior.. nu are nicio valoare? din punctul meu de vedere conteaza mai mult ca un pcr negativ, mai ales ca pcr-ul poate sa dea rateuri asa cum a declarat si creatorul lui..

  • La întrebarea asta m-am tot gândit și eu . Dar îți dai seama că nu-i interesează că te-ai imunizat natural. Ei vor sa îți bagi in venă!