G4Media.ro

Peste 10% dintre tinerii mureșeni au consumat droguri / Cele mai consumate…

Sursa foto: Pexels

Peste 10% dintre tinerii mureșeni au consumat droguri / Cele mai consumate substanțe sunt cannabisul și noile substanțe psihoactive

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu-Mureș va susține, la începutul lunii mai, un atelier pe tema consumului de droguri în cadrul congresului „Marisiensis”, organizat de UMFST Târgu-Mureș, informează Agenția de presă Rador.

În județul Mureș consumul de droguri este prevalent în rândul adolescenților și tinerilor adulți, iar pandemia nu a dus la o scădere a consumului, a declarat pentru RTM coordonatorul centrului antidrog, Ion Aleodor Roman.

„Măsurile de restricție care au fost impuse de autorități nu au redus semnificativ consumul de droguri, s-a observat că a crescut interesul pentru drogurile tranzacționate online”.

În județul Mureș cele mai consumate substanțe au fost cannabisul și noile substanțe psihoactive, iar grupa de vârstă în care consumul de droguri este cel mai răspândit este cea între 14 și 25 de ani.

Centrul Antidrog Târgu-Mureș studiază periodic fenomenul consumului de substanțe psihoactive, iar la nivelul județului estimează o rată de consum de peste 10% în rândul tinerilor.

Revine coordonatorul centrului, Ioan Aleodor Roman: „Noi am făcut studii mai ales pe mediul liceal și a reieșit, în ceea ce privește consumul de droguri, un procent de 11%, acesta a fost ultimul studiu realizat”.

Pandemia ne-a oprit să facem studii științifice asupra populației, fie ea generală sau școlară, dar vom reîncepe să aplicăm studii atât în mediul școlar cât și în mai largul mediu social.

Județul Mureș înregistrează o rată de consum de droguri ușor mai ridicată față de media națională, iar România se află pe ultimele locuri ale clasamentului european la capitolul consumului de droguri.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...