G4Media.ro

Pescarii care vor să prindă raci trebuie să fie autorizați / S-a…

Foto: ARBDD

Pescarii care vor să prindă raci trebuie să fie autorizați / S-a propus o cotă de 45,21 de tone de raci pentru 100 de pescari comerciali

Pescarii comerciali din Delta Dunării care doresc să captureze raci în acest an pot depune, începând de miercuri, cerere la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a anunţat instituţia, într-un comunicat de presă, citat de Agenția de presă Rador.

Potrivit sursei citate, pentru acest an a fost propusă o cotă de 45,21 de tone de raci pentru 100 de pescari comerciali, în baza Studiului de evaluare a resurselor acvatice vii în vederea stabilirii capturii totale admisibile pe specii şi zone în Rezervaţie.

”Pentru alocarea cotelor individuale, pescarii comerciali care vor să captureze raci, Astacus leptodactylus, trebuie să depună cerere în perioada 1 – 15 martie 2023”, se arată în comunicatul de presă al ARBDD.

Guvernatorul Rezervaţiei, Gabriel Marinov, a precizat, pentru Agerpres, că toţi pescarii care vor solicita autorizaţie de capturare a racilor vor primi documentul cerut, însă atunci când punctele de colectare a peştelui din Deltă vor semnala faptul că au înregistrat cantităţi totale la nivelul efortului maxim admis, se va suspenda activitatea de capturare a racilor.

”Aşa am procedat şi anul trecut”, a menţionat guvernatorul Gabriel Marinov.

Potrivit ordinului de prohibiţie a pescuitului, în Deltă, femelele de raci pot fi capturate în perioada 1 ianuarie – 9 aprilie, inclusiv, şi 1-30 septembrie şi 1 noiembrie – 10 decembrie inclusiv, iar masculii de raci pot fi capturaţi în perioada 1-30 septembrie şi 1 noiembrie – 10 decembrie inclusiv.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...