G4Media.ro

Persoanele care vor avea nevoie de dovadă de vaccinare cu CNP solicitată…

Persoanele care vor avea nevoie de dovadă de vaccinare cu CNP solicitată de anumite companii sau instituții vor putea cere o astfel de adeverință de la INSP

Persoanele care vor avea nevoie de dovadă de vaccinare cu CNP solicitate de anumite companii sau instituții vor putea cere o astfel de adeverință de la INSP, întrucât documentul care se eliberează la momentul administrării vaccinului nu conține această informație.

Precizarea a fost făcută de reprezentanții Comitetului național de coordonare a campaniei de vaccinare (CNCAV), la întrebările G4Media.ro.

Dovada pe care o primesc persoanele vaccinate în România este redactată în limbile română și engleză, însă nu conține CNP, ci doar seria și numărul cărții de identitate, alături de adresă, vârstă, sex. Cartea de identitate poate să expire la un moment dat, iar în plus aceasta poate să nu fie recunoscută ca document de companii și instituții din alte țări.

Reprezentanții CNCAV au precizat că decizia de a nu înscrie CNP în dovada de vaccinare a fost luată „pentru evitarea situatiilor în care adeverința de vaccinare ar fi înstrăinată/pierdută și care ar genera reale prejudicii persoanei în cauză. S-a încercat reducerea la minimum a datelor persoanele conținute”.

Însă dacă o persoană are nevoie ca această adeverință să includă și CNP, poate să solicite Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) eliberarea unui document cu aceste date, au precizat aceștia.

sursa foto: Guvernul României

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Degeaba merge programarea ca lipsesc vaccinurile.

  • Nu este nevoie de vaccin daca te ai programat!! Imunitate este rezolvata on line, este ultima descoperire a specialistilor!! Mai documentati va !!!

 2. Alți funcționari plătiți să frece p…puteau elibera hârțoaga la vaccinare, dar ce se făceau cu amentele care trebuie să completeze o hârtie de 5 ori, că din prima oricum greșesc…?

 3. Daca persoanele vaccinate tot pot purta si transmite virusul, ce rost are aceasta adeverinta?

 4. Pai schimbați adeverința sa conțină CNP-ul. Deștepți mai sunteți.

 5. Eu cred ca adeverința in format digital trebuie eliberată de Curtea Constituțională a României!
  Pentru ca iubesc pensiile speciale!

 6. solicitat asa ceva de catre nimeni. este un abuz.

 7. Cererea on line se va depune la camera 6 in dosar cu șină!
  Digitalizarea *ulii în romanistan!
  Țara ne vrea proști.

 8. DORESC ADEVERINTA CU C.N.P.
  TREBUIE SA PLEC IN GERMANIA PE 6.02.2021
  CAND O PRIMESC ?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.