G4Media.ro

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu…

Persoanele care au făcut prima doză cu AstraZeneca pot face rapelul cu un vaccin ARN mesager fără recomandare, anunță CNCAV

Se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin pe bază de ARN mesager, la doza a doua, pentru toate persoanele care au fost vaccinate cu prima doză de Vaxzevria/AstraZeneca și care optează pentru schimbarea vaccinului. În acest caz nu este nevoie de recomandare medicală specială, anunță Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

CNCAV reamintește că vaccinarea persoanelor care au trecut prin infecție cu SARS CoV-2 nu este contraindicată. În aceste situații vaccinarea poate fi inițiată după vindecare.

Intervalul maxim între doza 1 și doza a-2-a este:
-până la 42 de zile pentru vaccinul Moderna;
-până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech;
-până la 12 săptămâni pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca).

În situația depășirii intervalelor menționate, nu se va refuza vaccinarea, aceasta se va face prin prezentare directă într-un centru de vaccinare, fără programare prealabilă.

Dacă o persoană dezvoltă infecție cu SARS CoV-2 după administrarea dozei 1 de vaccin împotriva COVID–19 aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei inițiale de vaccinare cu același produs, adică se va administra doar doza a-2-a.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este recomandată inclusiv femeilor gravide, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau care ar putea rămâne însărcinate în viitor. Oricare dintre vaccinurile COVID-19 care dețin autorizație de punere pe piață pot fi administrate gravidelor sau femeilor care alăptează.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a propus Ministerului Sănătăţii renunţarea la importuri de ser AstraZeneca, având în vedere numărul scăzut al persoanelor care vor să se imunizeze cu vaccinul produs de această companie.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Ce ne-am face noi fara oamenii astia de stiinta, gen Gheorghita, Mixich, Dobrovat, Pistol, Mahler, Chereches, Imbri, Jurma… + DigiApocalipsaTV? Cred ca am face implozie in prostia noastra fara ei. Sigur ar cadea cerul pe noi.

  2. Daca ne vreti sanatosi,le puteti arunca la wc pe toate!!! Boostere pe baza de arn pana faceti poc,nu va bazati ca la primele n-ati facut,unele au fost apa de ploaie,sa vedem acum cand te obliga din 6 in 6 luni!

    • Le e frică să le arunce la wc… se combină pe acolo cu vreun diluant, cu tocăniță de cartofi veche, cu zaț de cafea… mai dă și peste o râmă imunodepresivă… o explozie solară + o scurgere de la Cernavodă și ne pomenim, naibii, peste 5-6 ani că iese Godzilla din Marea Neagră și rupe Mamaia pe lat.

    • Suntem țara cu cei mai multi Doctori Docenți Savanți de Renume Mondial 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂