G4Media.ro

Percheziții la Universitatea Titu Maiorescu din București/ Polițiștii anchetează vânzarea ilegală a…

sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Percheziții la Universitatea Titu Maiorescu din București/ Polițiștii anchetează vânzarea ilegală a unor apartamente din căminele instituției de învățământ/ Se ridică documente și de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și OCPI (surse)

14 mandate de percheziție domiciliară sunt puse în aplicare miercuri dimineață de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice la o unitate de învățământ superior privat, la sediile/punctele de lucru ale unor societăților comerciale, precum și la locuințele unor persoane bănuite de delapidare, fals intelectual și abuz în serviciu, informează IGPR.

Conform surselor G4Media, sunt vizate persoane din conducerea Universității Titu Maiorescu din Capitală, care ar fi vândut mai multe apartamente din căminele universității. De asemenea, se ridică documente și de la Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 și OCPI, fiind vizate autorizațiile de construire eliberate și contractele de concesiune a unor terenuri, au mai precizat sursele G4Media.

  • UPDATE: 40 de apartamente ar fi fost vândute la prețuri între 80.000 și 140.000 de euro, în funcție de dimensiuni, potrivit surselor citate.

„Vor fi puse în aplicare 32 de ordonanțe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la diferite instituții publice, notari publici și societăți comerciale”, informează IGPR.

„Din cercetări a reieșit că, din anul 2010 și până în prezent, persoane cu atribuții de conducere din cadrul unei unități de învățământ superior privat ar fi săvârșit acte materiale, care s-ar încadra în sfera acțiunii de traficare a unor bunuri în folosul altei persoane, acțiuni ce ar fi presupus supunerea unor bunuri imobile din patrimoniul/gestiunea unității unor operațiuni speculative, operațiuni în urma cărora persoane apropiate acestora ar fi obținut un profit, prin modalitatea vânzării unor apartamente construite din bugetul unității și fără respectarea contractului de concesiune încheiat între unitatea de învățământ și o instituție publică”, mai arată sursa citată.

„De asemenea, în aceeași perioadă, persoane cu putere de decizie din cadrul unității de învățământ superior privat ar fi acordat anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferențial (2 societăți administrate de aceeași persoană fizică), pe fondul unor legături personale preexistente între persoanele implicate în procesul decizional din cadrul unității de învățământ și persoana care asigura conducerea acestor societăți. Prin activitatea infracțională derulată, ar fi fost acordate anumite contracte de prestări servicii unor persoane juridice, în mod preferențial, în valoare de peste 121 de milioane de lei (24 de milioane de euro)”, precizează reprezentanții IGPR.

sursa foto: Inquam Photos/ Ovidiu Micsik

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. daca vezi o oportunitate – actionezi. pentru cash

  2. Pina la urma sunt banii lor privati, asa ca nu poti spune ca au devalizat banii tarii.Sau au avut ceva bani sau terenuri si de la stat? Poate cineva lamuri?

    • Sunt reguli și la firmele private, patrimoniul firmei nu poate fi vândut și să încaseze banii o persoană fizică.
      Banii din firmă se scot doar ca dividende, cu plată impozit.

    • Costica, coruptie nu inseamna doar stat si politicieni. Daca intr-o firma privata un sef imi cere bani ca sa ma promoveze sau sa imi dea un proiect important ca sa dea bine la mine in CV, nu e ok. La fel si cu nepotism.

  3. Clanul sportivilor este pe faras pentru beciul domnesc

  4. vor iesi basma curata
    este mafie mare