G4Media.ro

Percheziţii la spitalul județean de urgență Constanța şi la Morga Cimitirului Central:…

Percheziţii la spitalul județean de urgență Constanța şi la Morga Cimitirului Central: trei inculpaţi reţinuţi pentru că ar fi cerut mită de la familiile decedaţilor

Trei asistenţi medicali de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa au fost reţinuţi, luni, într-un dosar de luare de mită în formă continuată, ei fiind acuzaţi că primeau bani pentru urgentarea procedurilor legate de manipularea cadavrelor, transmite Agerpres.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în perioada aprilie-mai 2024, inculpaţii, asistenţi medicali la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa, Secţia de anatomie patologică sau Serviciul Judeţean de Medicină Legală, ar fi primit de la un investigator sub acoperire, autorizat de procuror în acest sens, diferite sume de bani pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor (îmbălsămare, toaletare, îmbrăcare şi predare către aparţinători a corpurilor persoanelor decedate în spital, scutite de autopsie sau asupra cărora fuseseră efectuate autopsii anatomo-patologice ori medico-legale), în special pentru urgentarea formalităţilor necesare predării defuncţilor către aparţinători”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Astfel, în sarcina inculpatului C.S. s-a reţinut că, la datele de 10, 12 şi 23 aprilie şi 8 mai, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de anatomie patologică – Compartimentul Prosectură, ar fi primit câte 200 de lei în fiecare zi.

De asemenea, în sarcina inculpatului A.E. s-a reţinut că, la datele de 15 şi 16 mai, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu în cadrul Serviciului de Medicină Legală, a primit câte 400 de lei în fiecare zi, menţionează sursa citată.

Potrivit acesteia, în sarcina inculpatului O.C. s-a reţinut că la datele de 20 şi 21 mai a primit câte 500 de lei în fiecare zi.

În cursul zilei au fost efectuate percheziţii la domiciliile celor trei inculpaţi, la prosectura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa şi la Morga Cimitirului Central Constanţa – punct de lucru pentru autopsii medico-legale, de unde au fost ridicate diferite sume de bani.

Procurorul de caz a dispus reţinerea celor trei inculpaţi pentru 24 de ore.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează