G4Media.ro

Percheziţii la o grupare de traficanţi de droguri, în Bistriţa Năsăud /…

Sursa foto: Unsplash / Colin Davis

Percheziţii la o grupare de traficanţi de droguri, în Bistriţa Năsăud / Şapte persoane au fost reţinute / Drogurile erau vândute minorilor

Mai multe percheziţii au avut loc la o grupare de traficanţi de droguri din Bistriţa Năsăud, iar în urma acestei acţiuni şapte persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, transmite News.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa – Năsăud au anunţat, joi, că poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut opt percheziţii domiciliare la persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de droguri de mare risc şi efectuarea fără drept a oricăror operaţiuni cu substanţe susceptibile a produce efecte psihoactive, conducere sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

În urma percheziţiilor au fost reţinute şapte persoane, bănuite de comiterea faptelor.

“Din cercetările efectuate până în prezent, a reieşit faptul că, în luna ianuarie 2024, un bărbat, de 39 de ani, din Prundu Bârgăului, o femeie, de 24 de ani, din Sigmir şi un alt bărbat, de 35 de ani, din Prundu Bârgăului, ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactive. În calitate de lider, bărbatul de 39 de ani ar fi asigurat procurarea drogurilor şi ar fi organizat activitatea de distribuţie şi vânzare a drogurilor, pe Valea Bârgăului şi în municipiul Bistriţa, atât personal cât şi prin intermediul celorlalţi membri”, au precizat poliţiştii.

Ei au stabilit că alţi patru bărbaţi, cu vârste între 18 – 42 de ani, se ocupau cu achiziţionarea şi revânzarea drogurilor.

“Substanţele interzise erau mărunţite, cântărite şi ambalate la domiciliul unuia dintre bănuiţi, după care ar fi fost comercializate fie direct, fie prin intermediul celorlalţi membri, inclusiv unor consumatori minori.

Sumele încasate erau remise liderului, după ce membrul, care ar fi vândut drogurile sau substanţele psihoactive, şi-ar fi păstrat un comision, aşa cum era stabilit anterior în interiorul grupului infracţional organizat”, a menţionat sursa citată.

De asemenea, poliţiştii au precizat că unul dintre bănuiţi a fost prins în flagrant delict, în decembrie, în timp ce ar fi condus sub influenţa unor substanţe psihoactive, iar asupra sa ar fi fost descoperite 10 grame de substanţă psihoactivă, cunoscută sub denumirea de zăpadă.

Totodată, în urma percheziţiilor au fost ridicate 60 de grame de substanţă cristalină de culoare albă, cinci grame de substanţă vegetală de culoare verde oliv, o ţigară artizanală, o cutie cu 18 pastile triunghiulare de culoare aurie, obiecte cu urme de substanţă pulverulentă albă şi vegetală, precum şi 37 de cartuşe de diferite calibre şi dimensiuni, 12 telefoane mobile.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...