G4Media.ro

Percheziţii la mai mulţi medici de familie din Braşov / Sunt acuzați…

Sursă foto: Pexels

Percheziţii la mai mulţi medici de familie din Braşov / Sunt acuzați că luau bani pentru a consulta fictiv pacienţi diagnosticaţi cu Covid

Polițiștii din Brașov au făcut joi 17 percheziții la cabinete medicale și 2 instituții sanitare din județ, într-un dosar instrumentat de Parchetul Tribunalului Brașov. Ancheta vizează suspiciunea de obținere ilegală de fonduri, anunță Brașov.net.

Concret, mai mulți medici de familie din Brașov ar fi inserat date nereale în fișele de monitorizare telefonică zilnică a pacienților infectați cu Covid, pentru a primi decontări de la buget de 105 lei/pacient.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, echipamente IT și au fost conduse la audieri 5 persoane. Acțiunea vizează colectarea de probe care să evidențieze dacă s-a comis infracțiunea de abuz în serviciu, prin pretinsa monitorizare fictivă a infectaților cu coronavirus.

”În urma perchezițiilor domiciliare, care au vizat sediile unor persoane juridice (cabinete de medicină de familie) și a punerii în executare a ordonanțelor, care au vizat sediile unor instituții cu atribuții în domeniul sănătății publice, s-au urmărit descoperirea și ridicarea de mijloace de probă (înscrisuri oficiale, echipamente informatice, evidențe personale), precum și conducerea, în baza unor mandate de aducere, la sediul poliției, a 5 persoane, pentru audieri”, anunță procurorii.

La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, Poliției Municipiului Făgăraș și Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic – I.P.J. Brașov.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...