G4Media.ro

Percheziții DNA la polițiștii de frontieră / Polițiștii sunt suspecți că sprijină…

sursa foto: Captură video

Percheziții DNA la polițiștii de frontieră / Polițiștii sunt suspecți că sprijină transporturile țigărilor de contrabandă – Reporter de Iași

Sediul Poliției de Frontieră Rădăuți-Prut (județul Botoșani), dar și la domiciliile unor ofițeri au fost percheziționate joi dimineață de polițiști sub îndrumarea Direcției Națională Anticorupție (DNA), anunță Reporter de Iași.

În total s-au făcut șapte percheziții după ce o anchetă Reporter de Iași relata în mai multe articole despre averile impresionante ale unor polițiști de frontieră, care nu puteau fi justificate dintr-un salariu de 1.000 de euro.

Conform ziarului ieșean, e vorba de o anchetă în colaborare între autoritățile din Republica Moldova și România.

Procurorii din Republica Moldova au filmat timp de 6 luni transporturile de țigări, cu camere cu termoviziune, aflând astfel că transbordările se efectuau prin Rădăuți-Prut, sub acoperirea polițiștilor de frontieră din Botoșani

Ancheta este derulată în colaborare cu Procuratura Anticorupție din Republica Moldova, fiind declanșată dincolo de Prut și având ca scop destructurarea rețelelor de trafic de țigări. Conform unei comunicări publice a Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, operațiunea din ultimele zile este numită „Destructurare fără precedent a unei grupări criminale transfrontaliere”.

sursa foto: Captură video

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Alti bugetari corupti ca si cei care eu votat sub diferite pretexte avocatesti ca desfiintarea „pensiilor speciale” este neconstitutionala.

  2. vai, ce surpriza. Chiar nu ma asteptam.

  3. Totusi, in actualele circumstante, nu ar trebui incurajata contrabanda transfrontaliera, ca sursa de venit suplimentar pentru luptatorii ucrainieni? Poate o propunere legislativa ar ajuta…;)