G4Media.ro

Pentagonul anunță că un alt balon chinezesc de spionaj tranzitează America Latină…

sursa foto: Captura YouTube

Pentagonul anunță că un alt balon chinezesc de spionaj tranzitează America Latină / Ceea ce pare a fi o misiune de spionaj a Chinei are consecințe asupra eforturilor de stabilizare a relaţiilor SUA-China

Pentagonul a transmis vineri seară că un alt balon chinezesc de spionaj tranzitează America Latină, relatează CNN, după ce un prim balon a fost detectat deasupra teritoriului SUA, anunță News.ro.

„Avem informaţii despre un balon care tranzitează America Latină. Acum evaluăm că este un alt balon de supraveghere chinezesc”, a declarat secretarul de presă generalul Patrick Ryder, pentru CNN.

Nu este clar exact unde se află balonul deasupra Americii Latine – dar un oficial american a precizat CNN că nu pare să se îndrepte în prezent spre Statele Unite.

Agitaţia politică provocată deja de un prim balon care pluteşte deasupra Statelor Unite şi este suspectat de spionaj pentru China nu doar că a deraiat o vizită planificată la Beijing a diplomatului american cu rangul cel mai înalt, ci ameninţă, de asemenea, să dea peste cap încercările ambelor ţări de a stabiliza o relaţie din ce în ce mai precară, comentează Reuters.

Reacţia din Statele Unite la ceea ce pare a fi o misiune de spionaj inoportună va avea consecinţe persistente asupra eforturilor de stabilizare a relaţiilor – deja aflate aproape de minime istorice. Unii congresmeni americani cer preşedintelui Joe Biden, un democrat, să ceară socoteală Chinei pentru ceea ce oficialii numesc o încălcare inacceptabilă a suveranităţii SUA.

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că este pregătit să viziteze Beijingul „atunci când condiţiile o vor permite”, dar deplasarea ar putea fi dificil de reluat rapid, dacă Beijingul nu oferă gesturi serioase de bunăvoinţă, consideră analiştii politici.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. „James Bond”?
    Măcar ia-ți o poreclă chineză sau rusrască.. rusZnacule!
    Cum ar fi Ivan Orc…

  2. Are si eticheta Made in China

  3. S-au scapat pe ei pentru 2 baloane amarate, cred ca rad chinezii si cu c…

  4. au reusit chinezii sa piloteze baloane spre obiectivul dorit?

  5. pai daca e balon inseamna care va sa zica ca zboara necontrolat dus de aer Ce sa spionezi in america de sud