G4Media.ro

Pentagonul a retras jumătate din trupele şi echipamentele sale din Afganistan

sursa foto: NATO

Pentagonul a retras jumătate din trupele şi echipamentele sale din Afganistan

Pentagonul a anunţat marţi că a retras jumătate din trupele şi echipamentele sale militare din Afganistan, transmite Reuters.

Armata SUA a transferat echivalentul a aproximativ 500 de încărcături de avioane mari de marfă, potrivit unei actualizări a Comandamentului Central al SUA.

Aproximativ 13.000 de echipamente care nu vor fi lăsate armatei afgane au fost, de asemenea, predate Agenţiei de Logistică a Apărării, pentru distrugere.

Publicitate electorală

SUA au predat în mod oficial şase facilităţi armatei afgane.

În luna aprilie, Biden a anunţat retragerea completă a trupelor americane din Afganistan până la 11 septembrie, ceea ce va pune capăt celui mai lung război al Americii.

Programul de retragere stabilit de Biden diferă de termenul negociat anul trecut de administraţia Trump cu talibanii. Conform acordului, toate forţele străine ar fi trebuit să părăsească Afganistanul până la 1 mai.

Retragerea integrală a aproximativ 3.000 de membri ai serviciului militar al SUA va coincide cu cea de-a 20-a aniversare a atacurilor teroriste din 11 septembrie, care au contribuit la intrarea Americii în războaie îndelungate din Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

Într-o discuţie telefonică efectuată luni cu reporterii, comandantul comandamentului central al SUA, generalul Frank McKenzie, a declarat că SUA sunt angajate în negocieri pentru ca bazele să fie utilizate ca misiuni de combatere a terorismului după plecarea trupelor americane.

”Este intenţia noastră să putem continua să urmărim Al Qaeda şi ISIS de la distanţă, din alte locaţii ale teatrului de operaţiuni, şi lucrăm acum cu prietenii din regiune pentru a stabili această capacitate pe măsură ce mergem mai departe”, a spus McKenzie.

sursa: News.ro, sursa foto: NATO

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...