G4Media.ro

Pentagon: Armata rusă se stabilește pe poziții defensive în Ucraina / „Începem…

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Pentagon: Armata rusă se stabilește pe poziții defensive în Ucraina / „Începem să constatăm că se retrag şi că stabilesc poziţii defensive”

Armata rusă s-a retras la peste 30 km est de Kiev în ultimele 24 de ore şi a început să stabilească poziţii defensive pe mai multe fronturi din Ucraina, a declarat miercuri un înalt oficial al Pentagonului, transmite AFP.

„Ucrainenii au reuşit să-i respingă pe ruşi la 55 km la est şi nord-est de Kiev”, a declarat presei sub protecţia anonimatului înaltul oficial american, în timp ce Pentagonul estima marţi că forţele ruse se aflau la 15 până la 20 km de centrul capitalei ucrainene.

„Începem să constatăm că se retrag şi că stabilesc poziţii defensive”, a adăugat el.”Nu înseamnă că nu avansează, ci că nu încearcă să avanseze. Ocupă poziţii defensive”.

De asemenea, forţele ruse rămân blocate la zece km de centrul oraşului Cernihov, la nord-est de Kiev, potrivit estimărilor Pentagonului. În această zonă, „cedează teren, se mişcă în direcţia opusă, dar nu cu mult”, a menţionat el.

În Harkov, unde luptele rămân intense, forţele ruse se află încă la 15 până la 20 de km de centrul oraşului şi se confruntă cu o rezistenţă „foarte fermă” din partea ucrainenilor.

Potrivit oficialului Departamentului american al apărării, armata rusă pare să acorde prioritate acum regiunilor separatiste pro-ruse Lugansk şi Doneţk.”Pun mult mai multă energie în regiunea Lugansk/Doneţk şi mai ales în jurul Lugansk-ului”.

„Credem că încearcă să imobilizeze forţele ucrainene” care au fost desfăşurate din 2014 de-a lungul liniei frontului cu zonele separatiste „pentru ca acestea să nu poată fi folosite în altă parte”, a spus el.

În sud, Pentagonul notează că marina rusă foloseşte pentru realimentare portul Berdiansk de la Marea Azov. Berdiansk este unul din puţinele oraşe unde forţele ruse au reuşit să preia controlul, în a 28-a zi a ofensivei lor.

Pentagonul nu vede nicio schimbare a situaţiei din jurul oraşului Odesa. Dacă la începutul acestei săptămâni s-au tras mai multe rachete în direcţia oraşului de pe nave ruseşti, acest lucru nu s-a mai produs marţi sau miercuri, a spus oficialul american.

Sursa foto: Anatolii STEPANOV / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Din păcate asta este o veste foarte proastă! Ca sa ocupi o poziție defensivă iti trebuie de 4-5 ori mai mulți soldați ofensivi! 😞

  • Bayraktarele crezi că dorm?

  • Da, îți trebuie mai mulți oameni dacă vrei sa ii ataci la baioneta. Acum ca sunt masați în pozițiile defensive, ii toci mărunt cu rachete și trebuie controlate căile de acces terestre și aeriene pentru a le tăia aprovizionarea. Fără carburant și muniție, o armata valorează cât o galerie de fotbal.

 2. Bai folosea, din pacate, urmare a INVAZIEI armatei ruse, au murit MULTI civili și copiii. Despre asta, ce parere ai?

  • Au murit oameni nevinovați, copii mulți,din cauza unui psihopat, a obsesiilor lui bolnave. Numa bolnavii psihic ucid oameni nevinovați și copii.

 3. Stirea asta are rolul da a le mai ridica moralul la ucraineni sa se iduca la fata aia cu coasa.

 4. Armata rusa e ca rusia un mare c c at!

 5. Poate își pregatesc distanta pentru a bombarda nuclear !😣