G4Media.ro

Pence le-a cerut republicanilor să înceteze atacul la cele mai importante agenții…

Pence le-a cerut republicanilor să înceteze atacul la cele mai importante agenții de aplicare a legii după percheziția FBI la domiciliul lui Trump. Fostul vicepreședinte al SUA a mai spus că ar lua în considerare posibilitatea de a vorbi cu comisia din 6 ianuarie dacă ar fi „chemat să depună mărturie”

Fostul vicepreședinte Mike Pence i-a implorat miercuri pe colegii republicani să înceteze să mai atace FBI-ul în legătură cu percheziția efectuată la locuința din Florida a lui Donald Trump și a denunțat apelurile unor aliați ai fostului președinte de a desființa FBI, spunând că acest lucru este „la fel de greșit” ca și un impuls al activiștilor democrați de a transfera bani de la poliție, relatează Los Angeles Times.

Pence a mai spus că va acorda „atenția cuvenită” dacă i se va cere să depună mărturie în fața comisiei Camerei Reprezentanților care investighează revolta de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021.

Apelurile sale la reținere vin în contextul în care reprezentanții forțelor de ordine avertizează cu privire la o escaladare a numărului de amenințări violente care vizează agenți federali și facilități guvernamentale de când agenții au percheziționat săptămâna trecută Mar-a-Lago în cadrul anchetei Departamentului de Justiție privind descoperirea de înregistrări clasificate ale Casei Albe recuperate de la proprietatea lui Trump la începutul acestui an.

Vorbind în New Hampshire, Pence a fost întrebat ce i-a trecut prin minte când a auzit despre percheziția FBI la locuința lui Trump. Pence, care, la fel ca Trump, ia în considerare o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, a spus că a fost tulburat de ceea ce a numit politizarea FBI. De asemenea, el a spus că Departamentul de Justiție și procurorul general Merrick Garland ar trebui să fie mai deschiși cu privire la ceea ce a determinat autoritățile să efectueze percheziția.

Dar fostul vicepreședinte al lui Trump a avut, de asemenea, un mesaj pentru Partidul Republican.

„Vreau, de asemenea, să le reamintesc colegilor mei republicani că îl putem trage la răspundere pe procurorul general pentru decizia pe care a luat-o, fără a ataca personalul de rând din cadrul FBI”, a spus el la evenimentul Politics & Eggs de la St. Anselm College.

Partidul Republican este partidul legii și al ordinii”, a continuat Pence. „Partidul nostru este alături de bărbații și femeile care se află pe linia albastră subțire la nivel federal, statal și local, iar aceste atacuri asupra FBI trebuie să înceteze. Apelurile de a desființa FBI sunt la fel de greșite ca și apelurile de a desființa poliția”.

Autoritățile federale și observatorii privați ai extremismului au avertizat că un număr tot mai mare de susținători înfocați ai lui Trump par gata să riposteze împotriva FBI sau a altor persoane care, în opinia lor, merg prea departe în investigarea fostului președinte.

În Ohio, un bărbat purtând veste antiglonț și înarmat cu o pușcă de asalt și un pistol cu cuie a fost împușcat și ucis după ce a încercat să pătrundă în biroul FBI din Cincinnati. În Pennsylvania, un bărbat a fost arestat după ce a postat pe rețelele de socializare amenințări cu moartea la adresa agenților.

Directorul FBI, Christopher Wray, declarase că amenințările la adresa agenților și a Departamentului de Justiție sunt „deplorabile și periculoase”. FBI și-a avertizat agenții să își ia măsuri de precauție, citând o creștere a amenințărilor din rețelele de socializare la adresa personalului și a instalațiilor biroului. Unii parlamentari republicani și alții cer ca FBI să fie desființat și să nu mai fie finanțat.

Pence, care a încercat în mod strategic să se distanțeze de fostul său șef, și-a prefațat răspunsul spunând: „Uite, este destul de bine cunoscut faptul că eu și președintele Trump am avut divergențele noastre”. Cu toate acestea, Pence a avut grijă să citeze frecvent realizările „administrației Trump-Pence”, sperând că poate apela la alegătorii care ar fi putut susține politicile lui Trump, dar care sunt descurajați de comportamentul acestuia.

Drumurile lor s-au despărțit pe 6 ianuarie 2021, când o mulțime de susținători furioși ai lui Trump a luat cu asalt Capitoliul în încercarea de a împiedica certificarea oficială de către Congres a victoriei prezidențiale a lui Joe Biden. Trump l-a denunțat pe vicepreședintele său pentru că a refuzat să se opună sau să amâne certificarea – lucru pe care Pence nu avea puterea să îl facă. O spânzurătoare falsă a fost construită pe National Mall, iar oamenii care au pătruns în Capitoliu au scandat: ” Spânzurați-l pe Mike Pence! Spânzurați-l pe Mike Pence! ”

Pence a refuzat anterior să spună dacă se va angaja cu comisia din Camera Reprezentanților care investighează insurecția dacă aceasta îi va solicita mărturia. Miercuri, el a spus că va lua în considerare acest lucru.

„Dacă ar exista o invitație de a participa, aș lua-o în considerare”, a spus Pence, adăugând că va reflecta mai întâi „asupra rolului unic” pe care îl îndeplinește în calitate de vicepreședinte.

„Ar fi fără precedent în istorie ca un vicepreședinte să fie chemat să depună mărturie la Capitoliu, dar, așa cum am spus, nu vreau să fac prejudecăți”, a spus el. „Dacă vreodată ni s-ar face vreo invitație oficială, am acorda atenția cuvenită”.

 

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Dacă nu vrei dictatură, nu ești republican. Dacă respecți legea, nu ești republican.

    Acum trumpiștii vor spune că Pence e „progresist”, deși întotdeauna a fost ultraconservator și îi spune nevestei sale „mamă”.

  2. Pence e conservator dar nu re tar dat.

  3. ba dar nici replici nu mai au trolii astia. nimic. zero. mars bai losere pe front !

  4. Care e o mizerie mai mare decat FBI