G4Media.ro

Pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou: Vor putea participa doar cetățenii din…

Pelerinajul de Sf. Dimitrie cel Nou: Vor putea participa doar cetățenii din București, accesul la moaște se va face printr-un culoar strâmt pentru păstrarea distanțării fizice

Patriarhia Română și instituțiile de forță și sanitare din București au semnat joi un protocol pentru organizarea pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, potrivit surselor G4Media.ro.

Protocolul prevede că vor putea participa la pelerinaj doar cetățenii cu buletin de București, iar accesul la moaște va fi făcut printr-un culoar strâmt, care să împiedice formarea de grupuri. Între oamenii care se vor așeza la coadă va trebui păstrată distanța de 1,5 metri, iar portul măștii e obligatoriu.

Moaștele Sfântului Dimitrie cel nou vor fi scoase din Catedrala patriarhală duminică, 25 octombrie, la ora 7, și vor fi reintroduse în catedrală marți seară, 27 octombrie.

Comunicatul PMB:

Organizatorul adunarii publice, Patriarhia Romania Mitropolia Munteniei si Dobrogei – Arhiepiscopia Bucurestilor, a acceptat toate conditiile impuse de Ministerul Afacerilor Interne, printre care si cele prevazute de anexa nr. 3, pct. 8,9 si 10 din HG 856/2020, conform carora „pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reședința în localitatea unde se desfășoară respectiva activitate” adica, in acest caz, numai persoane din Municipiul Bucuresti.

Mai mult, toate aspectele organizatorice privind desfasurarea pelerinajului de Sfantul Dimitrie cel Nou, in perioada 25-27 octombrie, in zona Catedralei Dealului Patriarhiei, au fost stabilite, conform legislatiei in vigoare, in cadrul sedintei Comisiei pentru organizarea evenimentelor publice, din care fac parte reprezentanții tuturor instituțiilor cu responsabilitati in domeniul ordinii și siguranței publice – Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Politia Rutiera, Jandarmerie, ISU, ASSMB, STB etc.

Potrivit prevederilor legale, Primarul General a luat act de deciziile luate de Comisie, fără a interveni in nici un fel asupra celor decise in cadrul ședinței.

Foto: Basilica.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. BORul este o mafie mâna în mână cu Fierea și pesedeul. Popii și autoritățile zădărnicesc combaterea bolilor doar pentru banii de pomelnice și lumânări.

  • si cu PNL , acum cu orban au vorbit , si orban e ala care s-a dus la referendum ca sustine familia traditionala si vrajeli de astea!

  • Așa e, s-a ”dus” singur, l-a văzut toată lumea, altcineva nu a mai ”sustinut familia traditionala” în afară de el. ”Da’ unii și-au dat seama abia acum, din varii motive: fie că sunt trolli ai mafiei PRO-USL-PSD și nu le convine că le stă în gât securiștilor, fie că sunt ”idioți utili” și pun botul la ”vrăjelile” pe care le aud de la trolli. Cât despre murăturile ”neo-conservatoare” care chipurile susțin familia tradițională, infiltrate prin toate partidele, alea nu se pun.

 2. Pariez ca Firea a semnat prostia asta de protocol. Oare cate rahaturi mai face pana pleaca din Primarie?

  • Cu alte cuvinte, cate bombe cu ceas ii mai baga lui ND sub scaun?
   Ca peste doua saptamani ea o sa urle ca noul primar a scapat epidemia de sub control.

 3. Cel Nou? Păi Dimitrie ăla vechi pe unde e?

 4. E incredibil ce se întâmplă, absolut incredibil! Te freci la ochi și nu-ți vine să crezi, România e țara stupefacției, a perplexității permanente. Aici nimic nu e prea mult.

  • Singura șansă este educația laică, scoaterea religiei din școli și tăierea finanțării cultelor de la bugetul de stat. Religia predată in școli are rolul de a pregăti vittoarele generații de pupatori de moaște și icoane. Indobitocirea face parte din planul bisericilor de a-și menține turmele subjugate.

 5. Nu s-a invatat lectia de la Iasi.
  Au preferat sa ne duca binisor cu vorba si sa repete greseala.
  Oamenii inteligenti din tara asta, chiar isi pierd timpul cu astia.

 6. Mama lor de moaște…credința o ai în suflet!
  Cauti minuni să te izbaveasca? …Te rogi cu sufletul curat la Dumnezeul tău.
  Moaștele…reale sau falsuri… sunt invenția popilor.
  Ca un adevărat creștin aŕ trebui să-ți iubești aproapele…adică să nu îl pui în pericol…și să uiți de trufie și egoism.

 7. 25-27 oct + 5 zile = 1-3 nov
  Masca pe fata când esti singur afara e obligatorie de pe 20 oct pana pe 3 nov…
  O sa fie o incidenta a cazurilor atunci (raportata, bineînțeles, doar proprietarii din București, ca restul nu trăiesc pe aici), de ramanem cu carpa la bot si infecțiile asociate pana la anul. Dar sa nu aud de la martorii violurilor covid ca le e greu cu sinuzita si faringite, ca atata de mult iubesc sa aibe umiditate calda in cavitati, ca merită să ramana cu disconfort pe viata.

 8. Moastele nu fac minuni pentru voi oameni buni. Moastele nu sunt decat o escrocherie a sarlatanilor de preoti prin care sa faca si ei niste bani pe seama voastra a credulilor. Nu aveti nevoie de moaste si de niste ritualuri ciudate si invechite , lipsite de sens pentru a fi aproape de Dumnezeu. Treziti-va la realitate si nu va pierdeti vremea cu asemenea tampenii. Nu va pierdeti vremea pe la moaste, mai bine faceti niste acte caritabile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.