G4Media.ro

Patru militari israelieni au fost ucişi şi şapte au fost răniţi în…

sursa foto: Facebook / Israel Defense Forces

Patru militari israelieni au fost ucişi şi şapte au fost răniţi în explozia unei clădiri în Gaza

Armata israeliană a anunţat marţi că patru militari au fost ucişi în sudul Fâşiei Gaza cu o zi înainte, la peste opt luni de la declanşarea războiului împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas, informează agenția AFP, citată de Agerpres.

Militarii, trei recruţi de 19 şi 20 de ani şi un comandant de 24 de ani, au fost „ucişi în lupte în sudul Fâşiei Gaza” luni, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, fără a oferi detalii asupra circumstanţelor morţii lor.

Potrivit radioteleviziunii publice israeliene Kan, cei patru militari au fost ucişi în explozia unei clădiri la Rafah, oraş de la frontiera sudică a Fâşiei Gaza unde armata israeliană îşi concentrează eforturile cu scopul declarat de a distruge ultimele batalioane ale ramurii armate a Hamas.

Aceasta din urmă a afirmat cu o zi înainte că a ucis sau rănit un număr neprecizat de soldaţi israelieni, aruncând în aer o clădire plină cu explozibili în tabăra de refugiaţi palestinieni din Chabura, la Rafah.

Corespondentul militar al cotidianului Times of Israel a relatat la rândul său că şapte militari israelieni au fost răniţi în această explozie, dintre care cinci grav.

Cu aceste pierderi, numărul militarilor israelieni ucişi în campania militară din Gaza de la începutul ofensivei terestre, pe 27 octombrie 2023, ajunge la 298.

Războiul a fost declanşat de atacul fără precedent al Hamas împotriva Israelului, pe 7 octombrie, dinspre Fâşia Gaza. Acest atac a dus la moartea a 1.194 de persoane de partea israeliană, majoritatea civili ucişi pe 7 octombrie. Dintre cele 251 de persoane duse ostatice pe 7 octombrie, 116 se află în continuare în Fâşia Gaza, dintre care 41 ar fi morţi, potrivit armatei israeliene.

În Fâşia Gaza, peste 37.100 de palestinieni, majoritatea civili, au fost ucişi de bombardamentele şi operaţiunile militare israeliene de la începutul războiului până în prezent, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii al guvernului Hamas.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează