G4Media.ro

Patru cetăţeni ucraineni, rătăciţi la peste 1800 de metri altitudine în Munţii…

Sursa Foto: Facebook/ Salvamont Voineasa

Patru cetăţeni ucraineni, rătăciţi la peste 1800 de metri altitudine în Munţii Maramureşului/ Unul dintre ei este rănit, după ce a căzut într-o prăpastie

Salvamontiştii maramureşeni participă, sâmbătă după amiază, la o acţiune de căutare a patru cetăţeni ucraineni care s-au rătăcit în Munţii Maramureşului, la peste 1800 de metri altitudine. Unul dintre aceştia a suferit o fractură la un picior, după ce a căzut într-o prăpastie, transmite News.ro.

Acţiunea salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont, în zona vârfului Pop Ivan din Munţii Maramureşului, a demarat în urma unui apel primit la 112.

”Patru cetăţeni ucraineni care nu au putut fi încă localizaţi dar care sunt în partea română, la o altitudine de peste 1800 metri. cu probleme medicale (unul dintre ei are o fractură membru inferior – căzut în prăpastie) au solicitat ajutor de urgenţă”, au scris salvatorii pe Facebook.

Acţiunea este un dificilă şi, din cauza vremii nefavorabile, nu este posibilă nici intervenţia cu un elicopter şi nici utilizarea dronei pentru localizarea celor patru ucraineni.

În teren intervin trei echipe de salvatori montan, formate din aproximativ cinci salvamontişti fiecare, care alături de poliţiştii de la Politia de Frontiera Maramureş vor încerca, în cadrul unei acţiuni catalogate de către echipele de intervenţie drept contracronometru, găsirea şi ulterior cetăţenilor ucraineni aflaţi in primejdie.

sursa: News.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. „contracronometru” … !?
    hai sa fim seriosi.
    articole senzationaliste, furate din „fluxul de stiri” oferit de SMURD sunt peste tot, dar chiar atata lene sa cauti un cuvant adecvat?
    uite, va ajut eu… „in cel mai scurt timp posibil”. de acord, sunt cinci cuvinte, si e posibil sa fie mult mai dificil decat sa spui ” în cadrul unei acţiuni catalogate de către echipele de intervenţie drept contracronometru”.
    pacat. eventual, solicitati un stagiar de la EduPedu.

  2. In mod clar ca p-acolo ii schengen, nu?