G4Media.ro

Patru camioane încărcate cu peste 51 de tone de deșeuri, oprite la…

sursa foto: Poliția de Frontieră

Patru camioane încărcate cu peste 51 de tone de deșeuri, oprite la vămile Nădlac II și Borș II / Cauciucuri, calculatoare vechi și diverse materiale plastice

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II și Borș II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și lucrători ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Arad și Bihor, nu au permis intrarea în ţară a patru automarfare încărcate cu peste 51 tone de deșeuri, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, anunță Stecial Arad.

Camioanele transportau diverse bunuri, precum cauciucuri, calculatoare second hand, materiale plastice de la societăți comerciale din Ungaria și Marea Britanie.

„Poliţiştii de frontieră arădeni și bihoreni au efectuat în perioada 30 iunie – 1 iulie, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a patru automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri și calculatoare second hand, materiale plastice, diverse bunuri de la societăți comerciale din Ungaria și Marea Britanie, pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad și Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și reprezentanților Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Arad și Bihor.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu 51.160 kilograme de deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse. În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport”, au transmis reprezentanții Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...